Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrijdeuren hooiluiken onder zadeldakje in Lekkerkerk

Boerderij

Opperduit 446
2941AS Lekkerkerk (gemeente Nederlek)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft van de 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrijdeuren hooiluiken onder zadeldakje

Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrijdeuren hooiluiken onder zadeldakje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25742
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrijdeuren hooiluiken onder zadeldakje in Lekkerkerk

Boerderij, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele van gepotdekselde houten delen, on ..

Opperduit 452
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij, waarschijnlijk 18e eeuw, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele..

Boerderij, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen puntgevels met vlec ..

Opperduit 482
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij, 18e eeuw, met woonhuis, dat in de voorgevel vensters met roedenverdeling uit de bouwtijd heeft. Hogere stal onder zadeldak tussen..

Boerderij onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog

Lekdijk 63
Nieuw Lekkerland
Boerderij (XVII) onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog. Muurankers. Vensters met roedenverdeling en l..

Gepleisterde hoeve, rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as. Bakhuis

Opperduit 372
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Gepleisterde hoeve, waarschijnlijk 18e eeuw. Rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met r..

Boerderij onder rieten zadeldak met puntgevel. Rechts uitgebouwde opkamer. In de linker zijgevel van de stal inrijdeuren waarboven een hooiluik met dr ..

Opperduit 360
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de 17e of 18e eeuw onder rieten zadeldak met puntgevel. Rechts uitgebouwde opkamer. Deur met eenvoudig bovenlicht, vensters me..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrijdeuren hooiluiken onder zadeldakje in Lekkerkerk

Foto's (2)