Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde hoeve, rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as. Bakhuis in Lekkerkerk

Boerderij

Opperduit 372
2941AR Lekkerkerk (gemeente Nederlek)
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk 18e eeuw 1700 waarschijnlijk 18e eeuw


Beschrijving van Gepleisterde hoeve, rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as. Bakhuis

Gepleisterde hoeve, waarschijnlijk 18e eeuw. Rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as.Bakhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25741
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde hoeve, rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as. Bakhuis in Lekkerkerk

Boerderij onder rieten zadeldak met puntgevel. Rechts uitgebouwde opkamer. In de linker zijgevel van de stal inrijdeuren waarboven een hooiluik met dr ..

Opperduit 360
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de 17e of 18e eeuw onder rieten zadeldak met puntgevel. Rechts uitgebouwde opkamer. Deur met eenvoudig bovenlicht, vensters me..

Grote boerderij onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen; vensters met twaalf en vijftienruitsschuiframen

Opperduit 352
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Grote boerderij onder rieten wolfdak. Stichtingssteen; 1859. Voorgevel met vlechtingen; vensters met twaalf en vijftienruitsschuiframen.

Boerderij. Links onderkelderd woongedeelte met rieten wolfdak en een gevel met vlechtingen en vensters met luiken en negenruitsschuiframen. In het bov ..

Opperduit 308
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw. Links onderkelderd woongedeelte met rieten wolfdak en een gevel met vlechtingen en vensters m..

Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrij ..

Opperduit 446
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in ..

Boerderij, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele van gepotdekselde houten delen, on ..

Opperduit 452
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij, waarschijnlijk 18e eeuw, met gepleisterd woonhuis, waarin links een opkamer. Vensters met twintigruitsschuiframen. Stal, ten dele..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gepleisterde hoeve, rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as. Bakhuis in Lekkerkerk

Foto's (2)