Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen; vensters met twaalf en vijftienruitsschuiframen in Lekkerkerk

Boerderij

Opperduit 352
2941AR Lekkerkerk (gemeente Nederlek)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1859 (stichtingssteen)


Beschrijving van Grote boerderij onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen; vensters met twaalf en vijftienruitsschuiframen

Grote boerderij onder rieten wolfdak. Stichtingssteen; 1859. Voorgevel met vlechtingen; vensters met twaalf en vijftienruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25739
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen; vensters met twaalf en vijftienruitsschuiframen in Lekkerkerk

Boerderij onder rieten zadeldak met puntgevel. Rechts uitgebouwde opkamer. In de linker zijgevel van de stal inrijdeuren waarboven een hooiluik met dr ..

Opperduit 360
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de 17e of 18e eeuw onder rieten zadeldak met puntgevel. Rechts uitgebouwde opkamer. Deur met eenvoudig bovenlicht, vensters me..

Gepleisterde hoeve, rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as. Bakhuis

Opperduit 372
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Gepleisterde hoeve, waarschijnlijk 18e eeuw. Rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met r..

Boerderij. Links onderkelderd woongedeelte met rieten wolfdak en een gevel met vlechtingen en vensters met luiken en negenruitsschuiframen. In het bov ..

Opperduit 308
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw. Links onderkelderd woongedeelte met rieten wolfdak en een gevel met vlechtingen en vensters m..

Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrij ..

Opperduit 446
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in ..

Boerderij onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog

Lekdijk 63
Nieuw Lekkerland
Boerderij (XVII) onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog. Muurankers. Vensters met roedenverdeling en l..

Kaart & Routeplanner

Route naar Grote boerderij onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen; vensters met twaalf en vijftienruitsschuiframen in Lekkerkerk

Foto's (3)