Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij. Links onderkelderd woongedeelte met rieten wolfdak en een gevel met vlechtingen en vensters met luiken en negenruitsschuiframen. In het bovenlicht van de deur een levensboom. Achter het woo .. in Lekkerkerk

Boerderij

Opperduit 308
2941AP Lekkerkerk (gemeente Nederlek)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 17e eeuw 1800 eerste helft 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij. Links onderkelderd woongedeelte met rieten wolfdak en een gevel met vlechtingen en vensters met luiken en negenruitsschuiframen. In het bovenlicht van de deur een levensboom. Achter het woo ..

Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw. Links onderkelderd woongedeelte met rieten wolfdak en een gevel met vlechtingen en vensters met luiken en negenruitsschuiframen. In het bovenlicht van de deur een levensboom. Achter het woonhuis een hogere stal. Veelhoekige karnmolen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25738
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij. Links onderkelderd woongedeelte met rieten wolfdak en een gevel met vlechtingen en vensters met luiken en negenruitsschuiframen. In het bovenlicht van de deur een levensboom. Achter het woo .. in Lekkerkerk

Grote boerderij onder rieten wolfdak. Voorgevel met vlechtingen; vensters met twaalf en vijftienruitsschuiframen

Opperduit 352
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Grote boerderij onder rieten wolfdak. Stichtingssteen; 1859. Voorgevel met vlechtingen; vensters met twaalf en vijftienruitsschuiframen.

Boerderij onder rieten zadeldak met puntgevel. Rechts uitgebouwde opkamer. In de linker zijgevel van de stal inrijdeuren waarboven een hooiluik met dr ..

Opperduit 360
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de 17e of 18e eeuw onder rieten zadeldak met puntgevel. Rechts uitgebouwde opkamer. Deur met eenvoudig bovenlicht, vensters me..

Gepleisterde hoeve, rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met rookkanaal in de as. Bakhuis

Opperduit 372
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Gepleisterde hoeve, waarschijnlijk 18e eeuw. Rieten wolfdak en links uitgebouwde vleugel onder zadeldak, afgesloten door een puntgevel met r..

Boerderij onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog

Lekdijk 63
Nieuw Lekkerland
Boerderij (XVII) onder rieten zadeldak. Voorgevel met vlechtingen en geblokte ontlastingsboog. Muurankers. Vensters met roedenverdeling en l..

Boerderij onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in de linker zijgevel van de stal. Boven de inrij ..

Opperduit 446
Lekkerkerk (Gemeente Nederlek)
Boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw onder rieten wolfdak. Vensters met negen-, twaalf- en twintigruitsschuiframen. Inrijdeuren in ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij. Links onderkelderd woongedeelte met rieten wolfdak en een gevel met vlechtingen en vensters met luiken en negenruitsschuiframen. In het bovenlicht van de deur een levensboom. Achter het woo .. in Lekkerkerk

Foto's (4)