Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Pand zonder verdieping op L-vormige plattegrond, onder met pannen gedekt zadeldak met schild (linker zijgevel) en wolfeind boven ingezwenkte (gevel straatzijde) in Leiderdorp

Hoofdstraat 42
2351AL Leiderdorp

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw

Beschrijving van Pand zonder verdieping op L-vormige plattegrond, onder met pannen gedekt zadeldak met schild (linker zijgevel) en wolfeind boven ingezwenkte (gevel straatzijde)

18e eeuwse PAND zonder verdieping op L-vormige plattegrond, onder met pannen gedekt zadeldak met schild (linker zijgevel) en wolfeind boven ingezwenkte (gevel straatzijde). In de hoek van de L een wit-gepleisterd blok (XIX B) zonder verdieping onder omlopend schilddak gedekt met pannen; attiek met twee schuifvensters en afgesloten met kroonlijst aan de straatzijde. In de gevel aan de waterzijde 6-ruits schuifvensters met luiken en een paneeldeur met bovenlicht, natuurstenen deuromlijsting en hardstenen stoep. Gevels afgesloten met eenvoudige, geprofileerde kroonlijsten. In de keuken een schouw met 18e eeuwse landschapstegels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)