Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pomp tegen N. dwarspand van de Hooglandse Kerk van hardsteen. Bekroond door burcht met het opschrift "'t Bon Burg streng" in Leiden

Overig

Hooglandse Kerkgracht 39 A
2312HS Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Pomp tegen N. dwarspand van de Hooglandse Kerk van hardsteen. Bekroond door burcht met het opschrift "'t Bon Burg streng"

Pomp tegen noordelijk dwarsschip van de Hooglandse Kerk van hardsteen. Bekroond door burcht met het opschrift "'t Bon Burg streng", 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25658
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pomp tegen N. dwarspand van de Hooglandse Kerk van hardsteen. Bekroond door burcht met het opschrift "'t Bon Burg streng" in Leiden

Reeks accijnshuisjes langs N. zijde Hooglandse Kerk, allen onder een dak, voorzien van oorspronkelijke kruiskozijnen

Hooglandse Kerkgracht 54
Leiden
Reeks kerkhuizen langs noordwestzijde Hooglandse Kerk, alle onder een dak, voorzien van oorspronkelijke kruiskozijnen, gebouwd in 1650-1651,..

Zes diaconiewoningen tegen de Noordzijde van het koor van de Hooglandse Kerk. Rechte kroonlijst, allen onder een dak, met oorspronkelijke kruiskozijne ..

Moriaansteeg 1
Leiden
Zes kerkhuizen tegen de noordoostzijde van de Hooglandse Kerk. Rechte kroonlijst, alle onder een dak, met oorspronkelijke kruiskozijnen en r..

Pand met hoge bakstenen gevel met rechte getande kroonlijst, stenen stoeppalen

Hooglandse Kerkgracht 29
Leiden
Pand met hoge bakstenen gevel met rechte getande kroonlijst, stenen stoeppalen, 1e helft 18e eeuw.

Pand met gevel met rechte kroonlijst

Nieuwstraat 12
Leiden
Pand met gevel met rechte kroonlijst, midden 19e eeuw.

Diaconiehuizen tegen W. gevel van de Hooglandse Kerk, om de hoek aansluitend bij de huizen van de Hooglandse Kerkgracht. Allen met oorspronkelijk krui ..

Nieuwstraat 16
Leiden
Drie kerkhuizen tegen de westgevel van de Hooglandse Kerk, gelegen ter weerszijden van het Westerportaal van de Hooglandse Kerk (mon.nr. 249..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pomp tegen N. dwarspand van de Hooglandse Kerk van hardsteen. Bekroond door burcht met het opschrift "'t Bon Burg streng" in Leiden

Foto's (1)