Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Salvatorhofje met vijftien woningen. Rondboogpoortje met zandstenen omlijsting en opschrift in Leiden

Gebouw

Steenstraat 17
2312BS Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: 1636 (gesticht)


Beschrijving van Sint Salvatorhofje met vijftien woningen. Rondboogpoortje met zandstenen omlijsting en opschrift

St. Salvatorhofje met 15 woningen. Rondboogpoortje met zandstenen omlijsting en opschrift. Gesticht in 1636 krachtens testament van de priester Pieter Pouwels Claesz. van de Velde, woningen in 1950 gerestaureerd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25602
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Salvatorhofje met vijftien woningen. Rondboogpoortje met zandstenen omlijsting en opschrift in Leiden

Pand met fraaie lijstgevel

Steenstraat 35
Leiden
Pand met fraaie lijstgevel.

Boerhaave-laboratorium voor onderwijs in de Pathalogische Anatomie, de Histologie, de Hygiëne en de Operatieve Chirurgie

Steenstraat 1
Leiden
Inleiding Het Boerhaave-LABORATORIUM voor onderwijs in de Pathalogische Anatomie, de Histologie, de Hygiëne en de Operatieve Chirurgie is ..

Kegelbaan

Steenstraat 2
Leiden
Inleiding KEGELBAAN naar ontwerp van W.C. Mulder uit 1897 en in gebruik genomen in 1898. De kegelbaan bevindt zich bij de uit 1932 (arch. B..

Pand met lijstgevel

Beestenmarkt 14
Leiden
Pand met lijstgevel in wezen 18e eeuw of eerder; in de zijgevel aan de Nieuwe Beestenmarkt gevelsteen met voorstelling der Verspieders van h..

Pand met gevel met rechte kroonlijst. Zijgevel beneden verbouwd; hoewel van ouder oorsprong maakt de voorgevel althans een 19e-eeuwse indruk

Oude Singel 2
Leiden
Pand met gevel met rechte kroonlijst. Zijgevel beneden verbouwd; hoewel van ouder oorsprong maakt de voorgevel althans een 19e eeuwse indruk..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)