Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met fragment van een oudere gevel. Alleen onderpui met drie vensters waarboven gemetselde strekken met zandstenen aanzetten. Sluitstenen met engelkopjes. Bovendeel van de gevel later vernieuwd. S .. in Leiden

Gebouw

Rapenburg 131
2311GM Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 17e eeuw 1650 midden 17e eeuw


Beschrijving van Pand met fragment van een oudere gevel. Alleen onderpui met drie vensters waarboven gemetselde strekken met zandstenen aanzetten. Sluitstenen met engelkopjes. Bovendeel van de gevel later vernieuwd. S ..

Pand met fragment van een oudere gevel. Alleen onderpui met 3 vensters waarboven gemetselde strekken met zandstenen aanzetten. Sluitstenen met engelkopjes. Oorspronkelijk midden 17e eeuw, bovendeel van de gevel later vernieuwd. Stoep met stoephek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25529
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met fragment van een oudere gevel. Alleen onderpui met drie vensters waarboven gemetselde strekken met zandstenen aanzetten. Sluitstenen met engelkopjes. Bovendeel van de gevel later vernieuwd. S .. in Leiden

Pand met topgevel in trant Vredeman de Vries met banden, blokken, vleugelstukken en sierstukken van zandsteen

Rapenburg 129
Leiden
Pand met topgevel in trant Vredeman de Vries met banden, blokken, vleugelstukken en sierstukken van zandsteen. Boven top venster cartouche a..

Het Heilige(n) Geesthofje is ook bekend onder de naam Cornelis Spronghhofje

Heiligen Geesthofje 1
Leiden
Inleiding Het Heilige(n) GeestHOFJE is ook bekend onder de naam Cornelis Spronghhofje en in de huidige vorm tot stand gekomen in 1920 en 19..

Pand met bakstenen gevel met op verdieping teruggewerkte traveeën, afgedekt met rechte kroonlijst. Deuromlijsting. Hardstenen stoep met gesmeed ijz ..

Rapenburg 127
Leiden
Pand met bakstenen gevel met op verdieping teruggewerkte traveeën, afgedekt met rechte kroonlijst. Deuromlijsting. Hardstenen stoep met ges..

Pand met bakstenen gevel met rechte kroonlijst. Hardstenen stoep met palen

Rapenburg 125
Leiden
Pand met bakstenen gevel met rechte kroonlijst. Deuromlijsting. Fragment van oudere gevel, resten van gemetselde togen boven vensters van 1e..

Pand met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst. Stoep en stoeppalen.

Rapenburg 123
Leiden
Pand met gepleisterde gevel met rechte kroonlijst, aanvang 19e eeuw. Stoep en stoeppalen.

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met fragment van een oudere gevel. Alleen onderpui met drie vensters waarboven gemetselde strekken met zandstenen aanzetten. Sluitstenen met engelkopjes. Bovendeel van de gevel later vernieuwd. S .. in Leiden