Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met bakstenen gevel. Gevel met Ionische pilasterstelling, doorgaande over beide verdiepingen. Gebeeldhouwde vaas op het dak. Voordeur en vensters gewijzigd. in Leiden

Woonhuis

Rapenburg 41
2311GG Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste helft 17e eeuw 1650 laatste helft 17e eeuw


Beschrijving van Pand met bakstenen gevel. Gevel met Ionische pilasterstelling, doorgaande over beide verdiepingen. Gebeeldhouwde vaas op het dak. Voordeur en vensters gewijzigd.

Pand met bakstenen gevel, onder een dak met de nrs 43-45. Gevel met Ionische pilasterstelling, doorgaande over beide verdiepingen. Gebeeldhouwde vaas op het dak. 2e helft 17e eeuw. Voordeur en vensters gewijzigd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25488
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met bakstenen gevel. Gevel met Ionische pilasterstelling, doorgaande over beide verdiepingen. Gebeeldhouwde vaas op het dak. Voordeur en vensters gewijzigd. in Leiden

Pand met trapgevel met geblokte togen boven de vensters. Hardstenen stoep met palen. Houten deuromlijsting, voordeur en beneden vensters gewijzigd

Rapenburg 39
Leiden
Pand met trapgevel met geblokte togen boven de vensters. Hardstenen stoep met palen. Houten deuromlijsting, voordeur en beneden vensters gew..

Pand met bakstenen gevel. Gevel met Ionische pilasterstelling, doorgaande over beide verdiepingen. Vensters gewijzigd

Rapenburg 43
Leiden
Pand met bakstenen gevel, onder een dak met de nrs 41 en 45. Gevel met Ionische pilasterstelling, doorgaande over beide verdiepingen. 2e hel..

Pand met trapgevel met geblokte bogen boven de vensters. Hardstenen stoep met palenveranderd

Rapenburg 37
Leiden
Pand met trapgevel met geblokte bogen boven de vensters. Hardstenen stoep met palen. Houten 18e eeuwse deuromlijsting. Midden 17e eeuw. In 1..

Pand met bakstenen gevel. Gevel met Ionische pilasterstelling, doorgaande over beide verdiepingen. Rococodeuromlijsting. Hardstenen stoep met palen en ..

Rapenburg 45
Leiden
Pand met bakstenen gevel, onder een dak met de nrs 41 en 43. Gevel met Ionische pilasterstelling, doorgaande over beide verdiepingen. Rococo..

Pand met gepleisterde lijstgevel. Stoep met hardstenen palen met ijzers

Rapenburg 35
Leiden
Pand met gepleisterde lijstgevel begin 19e eeuw. Stoep met hardstenen palen met ijzers. Gevel mogelijk van oudere oorsprong.

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met bakstenen gevel. Gevel met Ionische pilasterstelling, doorgaande over beide verdiepingen. Gebeeldhouwde vaas op het dak. Voordeur en vensters gewijzigd. in Leiden

Foto's (1)