Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gestrekte bakstenen gevel; met kroonlijst en afgeronde hoek aan de St. Jacobsgracht. Schuiframen met kleine roedenverdeling. Gebouwd op last van Koning Lodewijk Napoleon in Leiden

Gebouw

Raamsteeg 19
2311PK Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: 1810
Architect: Cornelis Mulder


Beschrijving van Gestrekte bakstenen gevel; met kroonlijst en afgeronde hoek aan de St. Jacobsgracht. Schuiframen met kleine roedenverdeling. Gebouwd op last van Koning Lodewijk Napoleon

De nummers 19 t-m 29 vormen samen een gestrekte bakstenen gevel; met kroonlijst en afgeronde hoek aan de St. Jacobsgracht. Schuiframen met kleine roedenverdeling. Gebouwd in 1810 op last van Koning Lodewijk Napoleon. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25469
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gestrekte bakstenen gevel; met kroonlijst en afgeronde hoek aan de St. Jacobsgracht. Schuiframen met kleine roedenverdeling. Gebouwd op last van Koning Lodewijk Napoleon in Leiden

Samuel de Zee's hof (met 21 woningen)

Doezastraat 16
Leiden
Samuel de Zee's hof met 21 woningen. 19e eeuws poortje met opschriftsteen 1723. Een tweede poort met zelfde datum. Regentenkamer, 1743, v..

Barend van Namenshof: rijtje met drie hogjeswoningen

Barend van Namenshof 5
Leiden
Omschrijving Het rijtje met drie HOFJESWONINGEN is over één bouwlaag opgetrokken in rode baksteen boven een hardstenen plint, op een rech..

Rijksmuseum van Natuurlijke Historie

Raamsteeg 2
Leiden
Inleiding De eerste fase van de bouw van het 'Rijksmuseum van Natuurlijke Historie' is gerealiseerd in de jaren 1900-1903. Aan de Raamsteeg..

Droge magazijn

Raamsteeg 2
Leiden
Inleiding In het Van der Werfpark ligt het grote magazijn, het zogeheten DROGE MAGAZIJN. Dit magazijn was voorzien van kluizen, waarin de c..

Rooms-Katholiek wees- en oudeliedenhuis

Sint Jacobsgracht 1
Leiden
R.K. Wees- en Oudeliedenhuis, zijgevel aan de Raamsteeg, rechte kroonlijst, schuiframen met kleine roeden. Anno 1808. Herbouwd na kruitschip..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gestrekte bakstenen gevel; met kroonlijst en afgeronde hoek aan de St. Jacobsgracht. Schuiframen met kleine roedenverdeling. Gebouwd op last van Koning Lodewijk Napoleon in Leiden

Foto's (1)