Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Elisabeth Gasthuishof met twaalf woningen. Poort met zandstenen omlijsting. Hof gevestigd in voormalige St. Elisabeth Gasthuis. Ingang voormalige regentenkamer met zandstenen fronton met wapen. Ac .. in Leiden

Gebouw

Oude Vest 25
2312XR Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: 1428 (hof) tweede kwart 17e eeuw (huisjes)


Beschrijving van St. Elisabeth Gasthuishof met twaalf woningen. Poort met zandstenen omlijsting. Hof gevestigd in voormalige St. Elisabeth Gasthuis. Ingang voormalige regentenkamer met zandstenen fronton met wapen. Ac ..

St. Elisabeth Gasthuishof met 12 woningen. Poort met zandstenen omlijsting. Hof gevestigd in v.m. St. Elisabeth Gasthuis, in 1428 gesticht. Huisjes 2e kwart 17e eeuw. Ingang v.m. regentenkamer met zandstenen fronton met wapen. Achtergevel aan de Lijsbethsteeg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25400
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Sint Elisabeth Gasthuishof
Ingang
Ingang
Basisgegevens
Locatie Leiden
Huizen 12
Monumentstatus Rijksmonument
Monumentnummer 25400
Exterieur - Leiden - 20135040 - RCE.jpg
Portaal  Portaalicoon   Leiden

Het Sint Elisabeth Gasthuishof is een hofje aan de Caeciliastraat/Oude Vest in Leiden. Het hofje bestaat uit twaalf woningen uit het tweede kwart van de 17e eeuw. Ingang tot het hofje is een opvallende poort met zandstenen omlijsting. Het hof is gevestigd in het voormalige St. Elisabeth Gasthuis (gesticht in 1428).Monumenten in de buurt van St. Elisabeth Gasthuishof met twaalf woningen. Poort met zandstenen omlijsting. Hof gevestigd in voormalige St. Elisabeth Gasthuis. Ingang voormalige regentenkamer met zandstenen fronton met wapen. Ac .. in Leiden

Coninckshof met elf woningen. Bakstenen gevel met rechte kroonlijst, poortgebouw zandstenen poortomlijsting met naamsteen Hardstenen pomp.

Oude Vest 15
Leiden
Coninckshof met 11 woningen. Bakstenen gevel met rechte kroonlijst, poortgebouw zandstenen poortomlijsting met naamsteen en 1773. Hardstenen..

Pand met klokgevel. Deuromlijsting met Louis XIV. Merkwaardige benedenverdieping met opkamer, onaangetast

Oude Vest 19
Leiden
Pand met klokgevel. Deuromlijsting met Louis XIV, 1e helft 17e eeuw. Merkwaardige benedenverdieping met opkamer, onaangetast.

Pand met lijstgevel

Oude Vest 11
Leiden
Pand met lijstgevel, eind 18e eeuw.

Pand met trapgevel, bovenste trap met zandsteen. Fronton afgedekt. Pui vernieuwd

Oude Vest 7
Leiden
Pand met trapgevel, bovenste trap met zandsteen. Fronton afgedekt. 1e helft 17e eeuw. Pui vernieuwd.

Pand met gepleisterde pakhuisgevel met rechte gootlijst

Oude Vest 5
Leiden
Pand met gepleisterde pakhuisgevel met rechte gootlijst.

Kaart & Routeplanner

Route naar St. Elisabeth Gasthuishof met twaalf woningen. Poort met zandstenen omlijsting. Hof gevestigd in voormalige St. Elisabeth Gasthuis. Ingang voormalige regentenkamer met zandstenen fronton met wapen. Ac .. in Leiden

Foto's (16)

Alle 16 foto's weergeven