Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechter gedeelte van een pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat. Deuromlijsting midden 19e eeuw, cordonlijst en houten kroonlijst. Stoep met hardstenen paaltjes in Leiden

Woonhuis

Nieuwe Mare 17
2312NL Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Rechter gedeelte van een pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat. Deuromlijsting midden 19e eeuw, cordonlijst en houten kroonlijst. Stoep met hardstenen paaltjes

Rechter gedeelte van een 18e eeuws pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat. Deuromlijsting midden 19e eeuw, cordonlijst en houten kroonlijst. Stoep met hardstenen paaltjes. 18e eeuwse interieurs. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25141
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechter gedeelte van een pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat. Deuromlijsting midden 19e eeuw, cordonlijst en houten kroonlijst. Stoep met hardstenen paaltjes in Leiden

Linker gedeelte van een pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat, links afgesloten door een puntgevel. Deuromlijst ..

Nieuwe Mare 19
Leiden
Linker gedeelte van een 18e eeuws pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat, links afgesloten door een pu..

Herenhuis met stijlkenmerken van het Eclecticisme

Nieuwe Mare 21
Leiden
Inleiding Omstreeks 1865 gebouwd woonhuis van het type HERENHUIS. Het heeft de stijlkenmerken van het Eclecticisme en is een karakteristiek..

Twee, achter een eenvoudige lijstgevel van karakter samengetrokken panden, wellicht 17e eeuw, onder schilddaken. Gepleisterde onderpui met pilasters e ..

Korte Mare 16
Leiden
Twee, achter een eenvoudige lijstgevel van karakter 2e kwart 19e eeuw samengetrokken panden, wellicht 17e eeuw, onder schilddaken. Gepleiste..

Pand met bakstenen lijstgevel met gewijzigde rechte kroonlijst. Houten deuromlijsting

Korte Mare 24
Leiden
Pand met bakstenen lijstgevel 18e eeuw met gewijzigde rechte kroonlijst. Houten deuromlijsting.

Pand met lijstgevel

Korte Mare 26
Leiden
Pand met lijstgevel, aanvang 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)