Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gepleisterde boerderij, bestaande uit een gedeelte onder een geknikt schilddak, en een gedeelte onder pannen zadeldak. Ernaast een uit hout en steen opgetrokken schuur in Leiden

Boerderij

Groene Maredijk 94
2334CT Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Gepleisterde boerderij, bestaande uit een gedeelte onder een geknikt schilddak, en een gedeelte onder pannen zadeldak. Ernaast een uit hout en steen opgetrokken schuur

Gepleisterde boerderij, bestaande uit een gedeelte onder een geknikt schilddak, en een gedeelte onder pannen zadeldak, 18e eeuw. Ernaast een uit hout en steen opgetrokken schuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25130
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gepleisterde boerderij, bestaande uit een gedeelte onder een geknikt schilddak, en een gedeelte onder pannen zadeldak. Ernaast een uit hout en steen opgetrokken schuur in Leiden

Oud-Poelgeest: hoofdgebouw

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Oud-Poelgeest). Het bakstenen huis is in 1668 op de fundamenten van een ouder kasteel gebouwd in sobere stijl (Ho..

Oud-Poelgeest: historische tuin- en parkaanleg

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Oud-Poelgeest. De deels in detail en deels in structuur gaaf be..

Oud-Poelgeest: brug met toegangshek

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving BRUG MET TOEGANGSHEK behorende tot de buitenplaats Oud-Poelgeest. De toegang tot de oprijlaan in de as van het huis wordt bep..

Oud-Poelgeest: koetshuis

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Oud-Poelgeest. Links van de oprijlaan staat een 19de-eeuws (ca.1867) bakstenen koetsh..

Oud-Poelgeest: tuinmanswoning

Poelgeesterweg 1
Oegstgeest
Omschrijving TUINMANSWONING behorende tot de buitenplaats Oud-Poelgeest. Rechts van de oprijlaan staat een 18de-eeuwse bakstenen dienstwon..

Kaart & Routeplanner

Route naar Gepleisterde boerderij, bestaande uit een gedeelte onder een geknikt schilddak, en een gedeelte onder pannen zadeldak. Ernaast een uit hout en steen opgetrokken schuur in Leiden

Foto's (1)