Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bethlehemskerk in Leiden

Kerkelijk Gebouw

Lammermarkt 57
2312CM Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: 1644 (oorsprong) 1804 (armenker) 1898 (verb.) 1918 (opgeheven)
Architect: Arent van 's-Gravesande


Beschrijving van Bethlehemskerk

V.m. BETHLEHEMSKERK, oorspronkelijk 1644. Armenkerk 1804, opgeheven 1918. Gevelsteen met opschrift 'Bethlehemkerk 1644-1899' in moderne topgevel. In 1898 werd de kerk verbouwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 25009
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Bethlehemkerk of Bethlehemskerk kan verwijzen naar:

In Nederland
Buiten Nederland

Zie ook


Vista-xmag.png
Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Bethlehemkerk of met Bethlehemkerk in de titel.
Disambig-dark.svg
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Bethlehemkerk inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Bethlehemkerk en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.


Monumenten in de buurt van Bethlehemskerk in Leiden

Rechter gedeelte van een pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat. Deuromlijsting midden 19e eeuw, cordonlijst en ..

Nieuwe Mare 17
Leiden
Rechter gedeelte van een 18e eeuws pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat. Deuromlijsting midden 19e e..

Linker gedeelte van een pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat, links afgesloten door een puntgevel. Deuromlijst ..

Nieuwe Mare 19
Leiden
Linker gedeelte van een 18e eeuws pand met verdieping en door pannen gedekt zadeldak, evenwijdig aan de straat, links afgesloten door een pu..

Herenhuis met stijlkenmerken van het Eclecticisme

Nieuwe Mare 21
Leiden
Inleiding Omstreeks 1865 gebouwd woonhuis van het type HERENHUIS. Het heeft de stijlkenmerken van het Eclecticisme en is een karakteristiek..

Fabriek van Wollen Dekens v/h J. Scheltema Jzn.

Oude Singel 56
Leiden
Inleiding De WOLFABRIEK van de voormalige 'NV fabriek van Wollen Dekens v/h J. Scheltema Jzn.' is in verschillende fasen gebouwd. De besche..

Twee, achter een eenvoudige lijstgevel van karakter samengetrokken panden, wellicht 17e eeuw, onder schilddaken. Gepleisterde onderpui met pilasters e ..

Korte Mare 16
Leiden
Twee, achter een eenvoudige lijstgevel van karakter 2e kwart 19e eeuw samengetrokken panden, wellicht 17e eeuw, onder schilddaken. Gepleiste..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)