Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Twee panden. Eerste pand: bakstenen lijstgevel, waarvan de verdiepingen gescheiden worden door hardstenen cordonlijsten. Deuromlijsting met hoofdgestel op consoles. Tweede pand: dezelfde vormgeving, m .. in Leiden

Korte Mare 28 A
2312NN Leiden

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw 1825 tweede kwart 19e eeuw

Beschrijving van Twee panden. Eerste pand: bakstenen lijstgevel, waarvan de verdiepingen gescheiden worden door hardstenen cordonlijsten. Deuromlijsting met hoofdgestel op consoles. Tweede pand: dezelfde vormgeving, m ..

Pand met in- en uitgezwenkte halsgevel met zandstenen fronton. Anno 1764. Links van dit huis een pand uit het tweede kwart van de 19e eeuw met bakstenen lijstgevel, waarvan de verdiepingen gescheiden worden door hardstenen cordonlijsten. Deuromlijsting met hoofdgestel op consoles. Tussen dit pand en Korte Mare 26 een pand in dezelfde vormgeving, met hardstenen cordonlijsten, houten kroonlijst en deuromlijsting met hoofdgestel op consoles, tweede kwart van de 19e eeuw. Genummerd Langegracht 5. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)