Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Reeks accijnshuisjes langs N. zijde Hooglandse Kerk, allen onder een dak, voorzien van oorspronkelijke kruiskozijnen in Leiden

Woonhuis

Hooglandse Kerkgracht 54
2312HV Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: 1665
Architect: W. van der Helm

(1 recensie)

Beschrijving van Reeks accijnshuisjes langs N. zijde Hooglandse Kerk, allen onder een dak, voorzien van oorspronkelijke kruiskozijnen

Reeks kerkhuizen langs noordwestzijde Hooglandse Kerk, alle onder een dak, voorzien van oorspronkelijke kruiskozijnen, gebouwd in 1650-1651, in opdracht van de kerkmeesters. Slechts van nr 54 onderpui gewijzigd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24918
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Reeks accijnshuisjes langs N. zijde Hooglandse Kerk, allen onder een dak, voorzien van oorspronkelijke kruiskozijnen
3
Recensie door: ()
Dit zijn geen accijnshuizen maar diaconiehuizen.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Reeks accijnshuisjes langs N. zijde Hooglandse Kerk, allen onder een dak, voorzien van oorspronkelijke kruiskozijnen in Leiden

Pomp tegen N. dwarspand van de Hooglandse Kerk van hardsteen. Bekroond door burcht met het opschrift "'t Bon Burg streng"

Hooglandse Kerkgracht 39A
Leiden
Pomp tegen noordelijk dwarsschip van de Hooglandse Kerk van hardsteen. Bekroond door burcht met het opschrift "'t Bon Burg streng", 18e eeuw..

Zes diaconiewoningen tegen de Noordzijde van het koor van de Hooglandse Kerk. Rechte kroonlijst, allen onder een dak, met oorspronkelijke kruiskozijne ..

Moriaansteeg 1
Leiden
Zes kerkhuizen tegen de noordoostzijde van de Hooglandse Kerk. Rechte kroonlijst, alle onder een dak, met oorspronkelijke kruiskozijnen en r..

Diaconiehuizen tegen W. gevel van de Hooglandse Kerk, om de hoek aansluitend bij de huizen van de Hooglandse Kerkgracht. Allen met oorspronkelijk krui ..

Nieuwstraat 16
Leiden
Drie kerkhuizen tegen de westgevel van de Hooglandse Kerk, gelegen ter weerszijden van het Westerportaal van de Hooglandse Kerk (mon.nr. 249..

Pand met gevel met rechte kroonlijst

Nieuwstraat 12
Leiden
Pand met gevel met rechte kroonlijst, midden 19e eeuw.

Hooglandse Kerk (of St. Pancras)

Hooglandse Kerkgracht 50
Leiden
St. Pancras of Hooglandse Kerk. Ned. Herv. Kerk, gebeeldhouwde transeptgevel, portaal W. zijde ontwerp van W. van der Helm, 1665. Grondleggi..

Kaart & Routeplanner

Route naar Reeks accijnshuisjes langs N. zijde Hooglandse Kerk, allen onder een dak, voorzien van oorspronkelijke kruiskozijnen in Leiden

Foto's (2)