Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Havenplein. Brede bakstenen lijstgevel. Fraai uithangteken van de voormalige apotheek de "Blauwe Arend". Het pand zet zich aan de zijde van het Havenplein met een lagere gevel met rechte kroo .. in Leiden

Woonhuis

Haarlemmerstraat 274
2312GL Leiden
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste helft 18e eeuw 1750 laatste helft 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Havenplein. Brede bakstenen lijstgevel. Fraai uithangteken van de voormalige apotheek de "Blauwe Arend". Het pand zet zich aan de zijde van het Havenplein met een lagere gevel met rechte kroo ..

Hoekpand Havenplein. Brede bakstenen lijstgevel. Fraai uithangteken van de v.m. apotheek de "Blauwe Arend", 2e helft 18e eeuw. Het pand zet zich aan de zijde van het Havenplein met een lagere gevel met rechte kroonlijst voort. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24723
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Havenplein. Brede bakstenen lijstgevel. Fraai uithangteken van de voormalige apotheek de "Blauwe Arend". Het pand zet zich aan de zijde van het Havenplein met een lagere gevel met rechte kroo .. in Leiden

Drie gevelstenen "Datt Friest" in een latere gevel

Oude Vest 241
Leiden
Drie gevelstenen "Datt Friest" in een latere gevel.

Complex de Grote Havenbrug: Rolbasculebrug in de stijl van de Amsterdamse School

Havenplein 3
Leiden
Inleiding ROLBASCULEBRUG daterend uit 1929-1930 in de stijl van de Amsterdamse School, hoofdonderdeel van het complex de Grote Havenbrug. ..

Complex de Grote Havenbrug: brugwachtershuisje met politiepost in Amsterdamse Schoolstijl

Havenplein 3
Leiden
Inleiding BRUGWACHTERSHUISJE met POLITIEPOST uit 1929-30 in Amsterdamse Schoolstijl, onderdeel van het complex de Grote Havenbrug. Omschr..

Complex de Grote Havenbrug: transformatorgebouw met urinoir

Havenplein 3
Leiden
Inleiding TRANSFORMATORGEBOUW met URINOIR uit 1929-30 in de stijl van de Amsterdamse School, onderdeel van het complex de Grote Havenbrug. ..

Pand met tuitgevel

Oude Rijn 186
Leiden
Pand met tuitgevel, 18 eeuw.

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoekpand Havenplein. Brede bakstenen lijstgevel. Fraai uithangteken van de voormalige apotheek de "Blauwe Arend". Het pand zet zich aan de zijde van het Havenplein met een lagere gevel met rechte kroo .. in Leiden

Foto's (3)