Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd voorhuis met zesruitsvensters tussen topgevels waarboven schoorstenen met borden in Jelsum

Boerderij

Op 'e Terp 7
9057RG Jelsum (gemeente Leeuwarderadeel)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1850 1850 ca. 1850


Beschrijving van Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd voorhuis met zesruitsvensters tussen topgevels waarboven schoorstenen met borden

Boerderij van het kop-hals-romp type. Voorhuis onderkelderd tussen topgevels waarboven schoorstenen met borden. Zesruitsvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24535
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-hals-rompboerderij met onderkelderd voorhuis met zesruitsvensters tussen topgevels waarboven schoorstenen met borden in Jelsum

Dwarshuisboerderij in eclectische stijl

Op 'e Terp 16
Jelsum (Gemeente Leeuwarderadeel)
Inleiding De DWARSHUISBOERDERIJ is in 1869 onder Eclectische architectuur gebouwd ter plaatse van een reeds bestaande boerderij van het kop..

Kerk van Jelsum. Hervormde kerk

Op 'e Terp 26
Jelsum (Gemeente Leeuwarderadeel)
Herv. Kerk. Dorpskerk grotendeels uit de 12e eeuw stammend met belangwekkende detaillering van de noordgevel en jonger bakstenen koor. Vroeg..

Dekemastate: historische tuin- en parkaanleg

Dekemawei 5
Jelsum (Gemeente Leeuwarderadeel)
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. In de historische tuinaanleg van Dekemastate overheerst van oudsher de gebruiks..

Dekemastate: brug met hamei

Dekemawei 5
Jelsum (Gemeente Leeuwarderadeel)
Onderdeel 3 Omschrijving BRUG MET HAMEI. De toegang tot het eiland waarop zich het hoofdgebouw bevindt, bestaat vanouds uit een 14 meter ..

Dekemastate: tuinmuur met poort

Dekemawei 5
Jelsum (Gemeente Leeuwarderadeel)
Onderdeel 4 Omschrijving TUINMUUR MET POORT. Langs de noord- en westzijde wordt het terrein van de state begrensd door een tuinmuur. De m..

Kaart & Routeplanner