Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand van twee bouwlagen opgetrokken uit baksteen op natuurstenen plint en gedekt door een met platte Friese pannen belegd afgeknot schilddak in Leeuwarden

Woonhuis

Zuiderplein 2
8911AJ Leeuwarden
Friesland

Bouwjaar: ca. 1870 1870 ca. 1870


Beschrijving van Hoekpand van twee bouwlagen opgetrokken uit baksteen op natuurstenen plint en gedekt door een met platte Friese pannen belegd afgeknot schilddak

Twee bouwlagen tellend hoekpand uit ca.1870, op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit baksteen op natuurstenen plint en gedekt door een met platte friese pannen belegd afgeknot schilddak. In de beide door stuc-pilasters afgezette gevelvelden T-vensters met stucomlijsting en kuif en een balkon met balusters op gebeeldhouwde consoles; de afgeronde hoek tussen de beide gevelvelden is voorzien van een blokbepleistering, bolle vensters; gekorniste kroonlijst met klossen en deels bewerkt fries; twee dakkapellen met omlijsting en wangen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24488
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand van twee bouwlagen opgetrokken uit baksteen op natuurstenen plint en gedekt door een met platte Friese pannen belegd afgeknot schilddak in Leeuwarden

Twee bouwlagen tellend gepleisterd blokvormig pand op hardstenen plint en gedekt door met pannen belegd afgeknot schilddak

Willemskade 1C
Leeuwarden
In de stadsuitleg naar ontwerp van Thomas Romein rond 1870 ontstaan gepleisterd twee bouwlagen tellend blokvormig pand op hardstenen plint e..

Twee bouwlagen tellend blokvormig pand op hardstenen plint en gedekt door met pannen belegd afgeknot schilddak

Willemskade 3
Leeuwarden
Rond 1870 ontstaan gepleisterd twee bouwlagen tellend blokvormig pand op hardstenen plint en gedekt door een met pannen belegd afgeknot schi..

Gepleisterd twee bouwlagen tellend blokvormig pand op hardstenen plint onder met pannen belegd schilddak

Willemskade 5
Leeuwarden
In de stadsuitleg naar ontwerp van Thomas Romein rond 1870 ontstaan gepleisterd twee bouwlagen tellend blokvormig pand op hardstenen plint, ..

Twee bouwlagen tellend blokvormig pand

Willemskade 7
Leeuwarden
In de stadsuitleg naar ontwerp van Thomas Romein rond 1870 ontstaan twee bouwlagen uit baksteen opgetrokken blokvormig pand onder pannengede..

Wirdumerpoortsbrug

Zuiderplein 2K
Leeuwarden
Inleiding De huidige WIRDUMERPOORTSBRUG (ook Beursbrug genaamd) heeft minstens twee voorgangers gehad: een vaste brug over de stadsgracht g..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)