Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudig pand met verdiepingen en zolderverdieping ontstaan uit verbreding van de oorspronkelijke topgevel in Leeuwarden

Woonhuis

Weaze 14
8911LM Leeuwarden
Friesland


Beschrijving van Eenvoudig pand met verdiepingen en zolderverdieping ontstaan uit verbreding van de oorspronkelijke topgevel

Eenvoudig pand met verdiepingen en zolderverdieping ontstaan uit verbreding van de oorspronkelijke topgevel waarvoor de top is opgeofferd. Afsluiting door geblokte kroonlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24440
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudig pand met verdiepingen en zolderverdieping ontstaan uit verbreding van de oorspronkelijke topgevel in Leeuwarden

Pand met verdieping onder dwarskap tegen puntgevel met hoekschoorstenen

Weaze 16
Leeuwarden
Pand met verdieping onder dwarskap tegen puntgevel met hoekschoorstenen. Geblokte kroonlijst. Zes- en achtruits vensters; omlijste ingang.

Zeven traveeën breed pand onder lang dwars zadeldak

Weaze 18
Leeuwarden
Zeven traveeën breed PAND onder lang dwars zadeldak. De gevel geleed door een smal middenrisaliet en afgesloten door kroonlijst met tandlij..

Winkelwoonhuis bestaande uit twee afzonderlijke bouwlichamen

Berlikumermarkt 17
Leeuwarden
Karakteristiek aan de Berlikumermarkt gelegen fors (WINKEL)WOONHUIS, bestaande uit twee afzonderlijke bouwlichamen die functioneel en bouwte..

Eenvoudig gepleisterd pand van vijf traveeën met rechte kroonlijst

Uniabuurt 4
Leeuwarden
Eenvoudig 19e eeuws pand van vijf traveeën; rechte kroonlijst met blok dragende consoles op de hoeken; gevel gepleisterd.

Zes winkels met bovenwoningen, café, lunchroom en restaurant

Peperstraat 4
Leeuwarden
Inleiding Om de verkeersdoorstroming van de Nieuwestad naar het oostelijke stadsdeel te verbeteren werd in 1931-1932 de zuidelijke wand van..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eenvoudig pand met verdiepingen en zolderverdieping ontstaan uit verbreding van de oorspronkelijke topgevel in Leeuwarden

Foto's (3)