Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met rieten dak in Ewijk

Boerderij

Brugstraat 5
6644AH Ewijk (gemeente Beuningen)
Gelderland

Bouwjaar: 1665


Beschrijving van Boerderij met rieten dak

Boerderij, blijkens jaartalankers in de voorgevel uit 1665. Het gepleisterde woonhuis draagt een rieten schilddak en is dwars op de stal gebouwd. Links een opkamer, verlicht door vensters met tweelichtskozijnen en luikjes; het rechter deel heeft twee vensters met 20-ruitsschuiframen. Bakhuis uit 1855; twee schuren met rieten wolfdaken, omstreeks 1900. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24412
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met rieten dak in Ewijk

Herberg De Clef

Binnenweg 5
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Herberg "De Clef". Boerenhuis, 17e eeuw, waarvan het gepleisterde en met een rieten schilddak gedekte woongedeelte dwars op de stal is gebou..

Boerderij met zadeldak tussen puntgevels

Brugstraat 8
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Boerderij uit 1779 waarvan het woongedeelte een zadeldak tussen puntgevels draagt. Rechts opkamer. Vensters met negen- en zesruitsschuiframe..

Parkaanleg Slot Doddendael

Binnenweg 2
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. De parkaanleg bestaat uit a. oprijlaan, b. huiseiland, c. voormalige moestuin en d. bos en weilanden...

Walmuur Slot Doddendael

Binnenweg 2
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Omschrijving onderdeel 5: WALMUUR. In oorsprong XV of ouder; grootste deel in de 20e eeuw in smallere vorm met nieuwe baksteen vernieuwd; ..

Slot Doddendael

Binnenweg 2
Ewijk (Gemeente Beuningen)
Omschrijving onderdeel 1: HUIS. Het huis is in oorsprong XIV; in 1974 en volgende jaren gerestaureerd; gepleisterd gebouw op rechthoekige p..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)