Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vijf traveeën breed pand met verdieping en gevel met pilasters doorlopend in verkroppingen in geblokte kroonlijst in Leeuwarden

Woonhuis

Tweebaksmarkt 47
8911KW Leeuwarden
Friesland


Beschrijving van Vijf traveeën breed pand met verdieping en gevel met pilasters doorlopend in verkroppingen in geblokte kroonlijst

Vijf traveeën breed pand met verdieping; de gevel ingedeeld door pilasters doorlopend in verkroppingen in de geblokte kroonlijst. Voor het dwarse zadeldak tussen topgevels, waarboven schoorstenen met bord, groot tympaan met snijwerk versierd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24405
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vijf traveeën breed pand met verdieping en gevel met pilasters doorlopend in verkroppingen in geblokte kroonlijst in Leeuwarden

Poortje met wapensteen

Tweebaksmarkt 47
Leeuwarden
Poortje met wapensteen, 1641.

Haersmahuys

Tweebaksmarkt 49
Leeuwarden
Woonhuis, bestaand uit: een dwarshuis, een tussenbouw en een aanbouw in de hoek van dwarshuis en tussenbouw. De tussenbouw verbindt het dwar..

Pand met verdieping en zolderverdieping onder zadeldak tegen puntgevel

Tweebaksmarkt 45
Leeuwarden
Pand met verdieping en zolderverdieping onder zadeldak tegen puntgevel; geblokte vensternissen en overkraging op ornamentlijst tussen de ven..

Haersmahuys, achterhuis

Nieuwe Oosterstraat 1
Leeuwarden
Achterhuis behorende tot het woonhuis Tweebaksmarkt 49 (monument nr. 24407). Het zeer grote achterhuis dateert uit het midden van de 17e eeu..

Hoekpand met op de verdieping in de dammen overkragingen op ornamentlijsten

Druifstreek 53
Leeuwarden
Hoekpand Nieuwe Oosterstraat. Op de verdieping in de dammen overkragingen op ornamentlijsten. Natuurstenen banden. Geblokte kroonlijst.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)