Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vijf traveeën breed pand met dwarskap en eenvoudige rechte kroonlijst waarboven dakkapel in Leeuwarden

Woonhuis

Raadhuisplein 27
8911HK Leeuwarden
Friesland


Beschrijving van Vijf traveeën breed pand met dwarskap en eenvoudige rechte kroonlijst waarboven dakkapel

Pand met vijf traveeën tussen Stadhouderlijk Hof en gemeentelijk schoolgebouw, gedekt door dwarskap. Eenvoudige rechte kroonlijst waarboven dakkapel. Zes- en achtruits vensters, omlijste deur. Achter het paleis tuin waarin een drietal tuinvazen op voetstukken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24347
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vijf traveeën breed pand met dwarskap en eenvoudige rechte kroonlijst waarboven dakkapel in Leeuwarden

Rengerspark

-
Leeuwarden
Inleiding STADSPARK, aangelegd in Gemengde Tuinstijl naar ontwerp van H. Copijn en in 1906 in gebruik genomen. Gelegen onmiddellijk ten oos..

Mercuriusfontein

Zaailand
Leeuwarden
Inleiding In 1916 schreef de VVV Leeuwarden een prijsvraag uit voor een monument op het Stationsplein. Een jury wees toen wél drie prijswi..

Gemeenteschool 03 Gemeenteschool nr. 3 (Hofschool)

Raadhuisplein 25
Leeuwarden
Omschrijving Blokvormig pand met twee hoge bouwlagen in drie traveeën, waarvan de buitenste breder zijn dan de middelste. De zijtraveeën ..

Wilhelminaboom met sierhek

Raadhuisplein 36
Leeuwarden
Inleiding Midden op het Raadhuisplein is in 1898 een linde geplant, die voorzien werd van een ruim cirkelvormig smeedijzeren hek. Op het pi..

Ambtswoning van de Commissaris der Koningin

Hofplein 29
Leeuwarden
Ambtswoning van de Commissaris. In 1587 gekocht in 1661 en vooral 1734 naar plannen van D. Marot verbouwd en vergroot, doch in de 19e eeuw j..

Kaart & Routeplanner