Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak in Landgraaf

Woonhuis

Achterstraat 17
6372GV Landgraaf
Limburg

Bouwjaar: 1914


Beschrijving van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waarvan de dakvoet aan de voor- en achterzijde op twee plaatsen is opgenomen t.b.v. de zoldervensters met geprofileerde houten gootlijsten en windveren; tegen de zijgevels een voormalig stalletje (thans keuken) met latere uitbreiding uit ca. 1955 onder met rode muldenpannen gedekt lessenaardak; plint, (hoek) pilasters en decoratieve details in schoon metselwerk; getoogde vensters, getoogde bovendorpel en ten dele met oorspronkelijke roedenverdeling. De woningen (1914), gelegen temidden van de afzonderlijke erven, zijn een deel van de in 1913-1918 door de Oranje Nassau Mijnen gebouwde mijnwerkerskolonie 'Schaesberg', die door zijn stedebouwkundige aanleg en overeenkomsten in architectuur, kleur- en materiaalgebruik een eenheid vormt en die een der gaafste en voor Nederland vrij zeldzame voorbeelden is van de op de internationale, 19e eeuwse (XIX B) traditie gebaseerde arbeiderswoningbouw door industrielen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24278
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak in Landgraaf

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen

Achterstraat 21
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 23 gewijzigd) gedekt mansa..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen

Achterstraat 13
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr 15 gewijzigd) gedekt wolfd..

Blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak

Achterstraat 2
Landgraaf
Gepleisterd blok van twee woningen met verdiep onder met pannen gedekt zadeldak (rechts; nok//straat) en haaks daaropstaand wolfdak (links),..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak

Achterstraat 6
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak (nok//straat), waar..

Blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen gedekt wolfdak, met geprofileerde houten gootlijsten en windveren

Kortestraat 2
Landgraaf
In schoon metselwerk opgetrokken blok van twee woningen met verdiep onder met rode en blauwe muldenpannen (bij nr. 2 gewijzigd) gedekt wolfd..

Kaart & Routeplanner