Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak tussen puntgevels met tussentrappen en vlechtingen. Rechts een opkamer, waarvan de vensters geblokte ontlastingsbogen en 20-ruitsschuiframen met .. in Leerdam

Boerderij

Hoogeind 17
4143LW Leerdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1631 (jaartalankers)


Beschrijving van Boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak tussen puntgevels met tussentrappen en vlechtingen. Rechts een opkamer, waarvan de vensters geblokte ontlastingsbogen en 20-ruitsschuiframen met ..

Boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak tussen puntgevels met tussentrappen en vlechtingen. Rechts een opkamer, waarvan de vensters geblokte ontlastingsbogen en 20-ruitsschuiframen met luiken hebben. Jaartalankers 1631. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24047
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak tussen puntgevels met tussentrappen en vlechtingen. Rechts een opkamer, waarvan de vensters geblokte ontlastingsbogen en 20-ruitsschuiframen met .. in Leerdam

Boerderij, met hoge puntgevel en rieten zadeldak

Hoogeind 38
Leerdam
Boerderij, blijkens jaartalankers uit 1847, met hoge puntgevel en rieten zadeldak.

Gepleisterde boerderij, onder rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met luiken en schuiframen met goede roedenverdeling

Hoogeind 19
Leerdam
Gepleisterde boerderij, 18e eeuw onder rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met luiken en schuiframen met goede roedenverdeling.

Boerderij waarvan woongedeelte en stal een T-vormige plattegrond vormen

Dorpsweg 2
Leerbroek (Gemeente Zederik)
BOERDERIJ, 17e eeuw, waarvan woongedeelte en stal een T-vormige plattegrond vormen. In het door een half zadeldak gedekte woongedeelte link..

Boerderij, onder zadeldak en met puntgevel, voorzien van vlechtingen. In de voorgevel vensters met luiken en schuiframen met goede roedenverdeling. Li ..

Recht van Ter Leede 4
Leerbroek (Gemeente Zederik)
BOERDERIJ, 18e eeuw, onder zadeldak en met puntgevel, voorzien van vlechtingen. In de voorgevel vensters met luiken en schuiframen met goed..

Dorpskerk

Dorpsweg 10
Leerbroek (Gemeente Zederik)
De Hervormde KERK bestaat uit het zes travee├źn lange, in hout overwelfde schip van de middeleeuwse dorpskerk, eerste helft 16e eeuw. Uitge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak tussen puntgevels met tussentrappen en vlechtingen. Rechts een opkamer, waarvan de vensters geblokte ontlastingsbogen en 20-ruitsschuiframen met .. in Leerdam

Foto's (5)