Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot huis van zeven vensterassen met onder de kroonlijst Lod. XVI-consoles. Gepleisterde gevels met schuiframen. Zadeldak, aan de Oostzijde tegen een trapgevel. Modern dakvenster. Links in de gevel ( .. in Leerdam

Woonhuis

Kerkstraat 44
4141AX Leerdam
Zuid Holland


Beschrijving van Groot huis van zeven vensterassen met onder de kroonlijst Lod. XVI-consoles. Gepleisterde gevels met schuiframen. Zadeldak, aan de Oostzijde tegen een trapgevel. Modern dakvenster. Links in de gevel ( ..

Groot huis van zeven vensterassen met onder de kroonlijst Lod. XVI-consoles. Gepleisterde gevels met schuiframen. Zadeldak, aan de Oostzijde tegen een trapgevel. Modern dakvenster. Links in de gevel (nr 48) een buitengewoon mooi renaissance-poortje met opschriften: "Wie God wil" en "Vriheyt is om gheen ghelt te coop". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24046
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot huis van zeven vensterassen met onder de kroonlijst Lod. XVI-consoles. Gepleisterde gevels met schuiframen. Zadeldak, aan de Oostzijde tegen een trapgevel. Modern dakvenster. Links in de gevel ( .. in Leerdam

Hofje van Mevrouw Van Aerden

Kerkstraat 57
Leerdam
Hofje van Mevrouw van Aerden. Groot Hof 1670 op vierkante plattegrond met aan de Kerkstraat een bakstenen lijstgevel, waarvan de middenparti..

Aan de Oostzijde van het Veerhuis een huis met klokgevel op de binnenplaats naast het Van Aarden Hof

Kerkstraat 91
Leerdam
Aan de Oostzijde van het Veerhuis een huis met klokgevel (XVIII) op de binnenplaats naast het Van Aarden Hof.

Eenvoudige gebouw met gepleisterde lijstgevels. Schilddak met dakvenster. Het achterhuis heeft een hoog schilddak tegen een puntgevel aan de achterzij ..

Kerkstraat 93
Leerdam
Eenvoudige gebouw met gepleisterde lijstgevels (XVIII). Schilddak met dakvenster. Het achterhuis heeft een hoog schilddak tegen een puntgeve..

Huis onder zadeldak. Gepleisterde lijstgevel met in de verdieping schuiframen

Markt 2
Leerdam
Huis (XVIII ?) onder zadeldak. Gepleisterde lijstgevel met in de verdieping schuiframen.

Grote Kerk

Kerkstraat 32
Leerdam
Ned. Hervormde Kerk (O.L.Vrouwe). Laat-gotische kruiskerk met driebeukig,pseudo-basilikaal schip en 5/10 gesloten koor (ca. 1500) met netgew..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)