Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig gemeentehuis. Witgepleisterde gevel met driehoekig fronton, gesneden deur en kalf en Empire-schuiframen in Leerdam

Gebouw

Kerkstraat 18
4141AW Leerdam
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1800 1800 ca. 1800


Beschrijving van Voormalig gemeentehuis. Witgepleisterde gevel met driehoekig fronton, gesneden deur en kalf en Empire-schuiframen

Gemeentehuis. Witgepleisterde gevel (ca. 1800) met driehoekig fronton, gesneden deur en kalf en Empire-schuiframen. Op het dak een torentje. Inwendig: in de hal stucwerk Lod. XVI. Linker voorkamer met geschilderd behang, gesneden schouw en suitedeuren met Lod. XVI. Klok met opschrift; "Anno 1716. Leerdam. Me fecit Ian Albert de Grave. Amstelodami". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24045
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig gemeentehuis. Witgepleisterde gevel met driehoekig fronton, gesneden deur en kalf en Empire-schuiframen in Leerdam

Patriciershuis ter breedte van vijf vensterassen onder schilddak met dakvenster. Kroonlijst met consoles Lod. XIV. Deurpartij met pilasters en Lod. XV ..

Kerkstraat 8
Leerdam
Patriciershuis (XVIII B) ter breedte van vijf vensterassen onder schilddak met dakvenster. Kroonlijst met consoles Lod. XIV. Deurpartij met ..

Aansluitend bij het hoekpand Kerkstraat huis met gepleisterde lijstgevel en zadeldak, waarin dakvensters met vleugelstukken. In de verdieping schuifra ..

Markt 1
Leerdam
Aansluitend bij het hoekpand Kerkstraat huis (XVIII) met gepleisterde lijstgevel en zadeldak, waarin dakvensters met vleugelstukken. In de v..

Huis met gepleisterde lijstgevel met zadeldak

Markt 3
Leerdam
Huis met gepleisterde lijstgevel (XVIII) met zadeldak.

Toren van de Grote Kerk

Achter de Kerk 2
Leerdam
Toren Ned. Herv. Kerk. De toren (XVIII) heeft romaanse details in baksteen. Gerestaureerd van 1957-1961, en daarbij voorzien van een balustr..

Huis met afgeknotte trapgevel met ontlastingsbogen en steen: "Thuis genaemt den Hollantsen Tuyn"

Markt 5
Leerdam
Huis met afgeknotte trapgevel met ontlastingsbogen en steen: "Thuis genaemt den Hollantsen Tuyn" (XVII).

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalig gemeentehuis. Witgepleisterde gevel met driehoekig fronton, gesneden deur en kalf en Empire-schuiframen in Leerdam

Foto's (27)

Alle 27 foto's weergeven