Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, met hoge puntgevel en rieten zadeldak in Leerdam

Boerderij

Hoogeind 38
4143LZ Leerdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1847 (jaartalankers)


Beschrijving van Boerderij, met hoge puntgevel en rieten zadeldak

Boerderij, blijkens jaartalankers uit 1847, met hoge puntgevel en rieten zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24038
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, met hoge puntgevel en rieten zadeldak in Leerdam

Boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak tussen puntgevels met tussentrappen en vlechtingen. Rechts een opkamer, waarvan de vensters geb ..

Hoogeind 17
Leerdam
Boerderij met dwars woongedeelte onder rieten zadeldak tussen puntgevels met tussentrappen en vlechtingen. Rechts een opkamer, waarvan de ve..

Gepleisterde boerderij, onder rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met luiken en schuiframen met goede roedenverdeling

Hoogeind 19
Leerdam
Gepleisterde boerderij, 18e eeuw onder rieten wolfdak. Rechts een opkamer. Vensters met luiken en schuiframen met goede roedenverdeling.

Boerderij op L-vormige plattegrond met woongedeelte, voorzien van een verdieping en met puntgevel, waartegen het halve schilddak aansluit

Overheicop 35
Leerdam
Boerderij op L-vormige plattegrond uit de 18e eeuw met woongedeelte, voorzien van een verdieping en met puntgevel, waartegen het halve schil..

Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken. Zijkamer met boven de daklijst opgetrokken puntgevel

Overheicop 62
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Boerderij uit de 18e eeuw onder met riet gedekt wolfdak. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken. Zijkamer met boven de daklijst ..

Boerderij waarvan woongedeelte en stal een T-vormige plattegrond vormen

Dorpsweg 2
Leerbroek (Gemeente Zederik)
BOERDERIJ, 17e eeuw, waarvan woongedeelte en stal een T-vormige plattegrond vormen. In het door een half zadeldak gedekte woongedeelte link..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij, met hoge puntgevel en rieten zadeldak in Leerdam

Foto's (1)