Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stoepemaheerdt in Zuurdijk

Boerderij

Hoofdweg 4
9966VC Zuurdijk (gemeente De Marne)
Groningen

Bouwjaar: 1861


Beschrijving van Stoepemaheerdt

Stoepemaheerdt. Langs een oprijlaan bereikbare grote boerderij. Aan de ingang van het erf staan twee wapenleeuwen van de v.m.borg Lelema. In 1861 gebouwde grote boerderij van het Oldambtster type. Omlijste en halfrond gesloten ingang met originele deuren, langs de stoep met gesmede hekken bereikbaar, bovenlicht met voorstelling van Cares. Voorgevel afgesloten door forse kroonlijst, waarboven voorheen een balustrade. Op de schoorstenen borden met bekroning. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 24026
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stoepemaheerdt in Zuurdijk

Pollux 1 Pollux

Hoofdweg 20
Zuurdijk (Gemeente De Marne)
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ bestaande uit een VOORHUIS, een korte HALS en een aangebouwde SCHUUR. VOORHUIS op L-vormige plattegrond is ..

Pollux 2 Pollux, bijschuur

Hoofdweg 20
Zuurdijk (Gemeente De Marne)
Objectomschrijving 9966VCS Omschrijving BIJSCHUUR behorende bij boerderijcomplex Pollux vermoedelijk daterend uit het laatste kwart van d..

Pollux 3 Pollux, koetshuis

Hoofdweg 20
Zuurdijk (Gemeente De Marne)
Omschrijving KOETSHUIS behorende bij boerderijcomplex Pollux dateert uit omstreeks 1900, geheel van hout geconstrueerd. Koetshuis staat in ..

Pollux 4 Pollux, erfinrichting

Hoofdweg 20
Zuurdijk (Gemeente De Marne)
Omschrijving ERFINRICHTING bestaande uit een dubbele omgrachting van oorsprong waarschijnlijk daterend uit 1765, maar in huidige vorm vermo..

Pollux 5 Pollux, hekpijlers

Hoofdweg 20
Zuurdijk (Gemeente De Marne)
Omschrijving HEKPIJLERS behorende bij boerderijcomplex Pollux, bestaande uit vier pijlers die vermoedelijk uit de tweede helft van de 19de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Stoepemaheerdt in Zuurdijk

Foto's (6)