Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Veerhuis in Colijnsplaat

Gebouw

Havenstraat 11
4486AA Colijnsplaat (gemeente Noord Beveland)
Zeeland

Bouwjaar: 1768


Beschrijving van Veerhuis

Het Veerhuis. Op de Zeedijk bij de haven staand fors rechthoekig pand, dat uitziet op de Voorstraat. Van de vijf travee├źn van de gevel aan de Voorstraatzijde, zijn die op de hoeken voorzien van blindassen in plaats van vensters; verminkte deuromlijsting, schuifvensters, fors schilddak met hoekschoorsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23774
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Veerhuis in Colijnsplaat

Huis met gepleisterde lijstgevel met ingezwenkte top. Voordeur en vensteromlijstingen met afgeschuinde hoeken. Voordeur met na-empire velden. Stoepafz ..

Voorstraat 69
Colijnsplaat (Gemeente Noord Beveland)
Huis met gepleisterde lijstgevel met ingezwenkte top. Voordeur en vensteromlijstingen met afgeschuinde hoeken. Voordeur met na-empire velden..

Huis met gepleisterde lijstgevel met ingezwenkte top. Schuifvensters. Voordeur met na-empire panelen en een omlijsting uit dezelfde periode

Voorstraat 67
Colijnsplaat (Gemeente Noord Beveland)
Huis met gepleisterde lijstgevel met ingezwenkte top. Schuifvensters. Voordeur met na-empire panelen en een omlijsting uit dezelfde periode.

Huis met gepleisterde lijstgevel met ingezwenkte top, voordeur- en vensteromlijstingen met afgeronde hoeken. Voordeur met na-empire velden. Stoepafzet ..

Voorstraat 61
Colijnsplaat (Gemeente Noord Beveland)
HUIS met gepleisterde lijstgevel met ingezwenkte top, voordeur- en vensteromlijstingen met afgeronde hoeken. Voordeur met na-empire velden. ..

Gepleisterde lijstgevel, schuifvensters met brede middenstijl gedecoreerd met bladmotief. Het huis achter deze gevel vernieuwd

Voorstraat 59
Colijnsplaat (Gemeente Noord Beveland)
Gepleisterde lijstgevel, schuifvensters met brede middenstijl gedecoreerd met bladmotief. Het huis achter deze gevel vernieuwd.

Pand met lijstgevel aan de straat, voordeuromlijsting met bovenlicht en verdiepte panelen in de zijposten, 6-ruits schuifvensters met rode strekken en ..

Voorstraat 53
Colijnsplaat (Gemeente Noord Beveland)
Pand met lijstgevel aan de straat, voordeuromlijsting met bovenlicht en verdiepte panelen in de zijposten, 6-ruits schuifvensters met rode s..

Kaart & Routeplanner

Route naar Veerhuis in Colijnsplaat