Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onrust in Hornhuizen

Boerderij

Ommelanderweg 9
9978TC Hornhuizen (gemeente De Marne)
Groningen

Bouwjaar: 1863 (schuur)


Beschrijving van Onrust

Op omgracht en met bomen beplant terrein in een hoek van de dijk gelegen terrein staande grote BOERDERIJ. Het onderkelderde voorhuis staat dwars op de schuren en heeft een zadeldak met wolfeinden. Twee forse hoekschoorstenen. Boven de gevels forse kroonlijsten. Omlijste ingang, schuur gedateerd in gevelsteen 1863. Opnieuw toegepaste sluitsteen in de ingang 1811. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23674
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onrust in Hornhuizen

Bromo

Ommelanderweg 38
Hornhuizen (Gemeente De Marne)
Omschrijving VILLABOERDERIJ bestaande uit een VOORHUIS (1906), HOOFDSCHUUR (1846), BIJSCHUUR (1846) en GARAGE. VOORHUIS heeft samengesteld..

Duiventil

Ommelanderweg 36
Hornhuizen (Gemeente De Marne)
Omschrijving DUIVENTIL uit 1906 geheel opgemetseld van rode baksteen; fundering opgemetseld van gesinterde steen, is aan voorzijde open. Du..

Midhuizen

Noorderweg 3
Vierhuizen (Gemeente De Marne)
Midhuizen. Grote boerderij van het Oldambtster type. Ingang in het midden van het voorhuis, bereikbaar langs bordes met gesmeed ijzeren leun..

Klein Midhuizen

Noorderweg 1
Vierhuizen (Gemeente De Marne)
Klein Midhuizen. Boerderij van het kop-hals-romptype; de kop onderkelderd. Topgevels waarop schoorstenen met borden. In de top kleine lichto..

Coupure in de Oude Provinciale Dijk

Ommelanderweg 26
Hornhuizen (Gemeente De Marne)
Omschrijving Coupure in Oude Provinciale Dijk naar de Hornhuisterpolder. Coupure is in de jaren dertig van de 20ste eeuw geconstrueerd vanw..

Kaart & Routeplanner

Route naar Onrust in Hornhuizen