Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hofstede 'De hoorn' in Kesteren

Boerderij

Boveneindsestraat 15
4041EH Kesteren (gemeente Neder Betuwe)
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Hofstede 'De hoorn'

Hofstede "De Hoorn". BOERDERIJ van het Betuwse type, waarvan woonhuis en stal samen een T-vormige plattegrond vormen, midden 19e eeuw. Het woonhuis heeft een lage verdieping en een schilddak met riet gedekt, bekroond door hoekschoorstenen. Gesneden versieringen aan de daklijst. Deur met consoles en hoofdgestel; rijke gietijzeren levensboom in het bovenlicht. Vensters met luiken en schuiframen. Stal onder rieten wolfdak. In de achtergevel getoogde inrijpoort en zijpoortjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23650
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hofstede 'De hoorn' in Kesteren

Tranformatorhuisje

Stationsstraat 15
Kesteren (Gemeente Neder Betuwe)
Inleiding Groot dubbel TRANSFORMATORHUIS (type G4R) gebouwd in ca.1922 in opdracht van de P.G.E.M. waarschijnlijk naar ontwerp van G.VERSTE..

Station Kesteren

Stationsstraat 40
Kesteren (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving Het aan de oostzijde het stationsplein afsluitende, onder invloed van de Neo-Renaissance en in mindere mate door Neo-Gotiek, u..

Woonhuis met dienstruimten

Stationsstraat 38
Kesteren (Gemeente Neder Betuwe)
Omschrijving Het aan de zuidzijde van het stationsplein gelegen bijzonder rijk uitgevoerde schilderachtige voormalige WOONHUIS van de stati..

Hervormde Kerk vanwege inventaris

Kerkstraat 4
Kesteren (Gemeente Neder Betuwe)
De Hervormde Kerk vanwege een eikehouten preekstoel, tweede kwart 17e eeuw met koperen lezenaar en doopbekkenarm; een 17e eeuwse kaarsenkroo..

Huis 'De poel'

Rijnbandijk 151
Kesteren (Gemeente Neder Betuwe)
HUIS "De Poel". Gepleisterd landhuis, derde kwart 19e eeuw met verdieping en schilddak met hoekschoorstenen. Gevel geleed door lisenen, flau..

Kaart & Routeplanner