Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve onder schilddak met riet gedekt. Voorgevel van gele steen met rode vensterstrekken. Vensters met luiken en zesruitsramen. Het onderkelderde huis heeft zoldervensters met middenstijlen, geflankee .. in Bruchem

Boerderij

Akkerstraat 1
5314BE Bruchem (gemeente Zaltbommel)
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Hoeve onder schilddak met riet gedekt. Voorgevel van gele steen met rode vensterstrekken. Vensters met luiken en zesruitsramen. Het onderkelderde huis heeft zoldervensters met middenstijlen, geflankee ..

Hoeve onder schilddak met riet gedekt. 18e eeuw. Voorgevel van gele steen met rode vensterstrekken. Vensters met luiken en zesruitsramen. Het onderkelderde huis heeft zoldervensters met middenstijlen, geflankeerd door ovale venstertjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23614
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve onder schilddak met riet gedekt. Voorgevel van gele steen met rode vensterstrekken. Vensters met luiken en zesruitsramen. Het onderkelderde huis heeft zoldervensters met middenstijlen, geflankee .. in Bruchem

Hervormde Kerk. Gepleisterde, eenbeukige gotische kerk

Kerkplein 1
Bruchem (Gemeente Zaltbommel)
Herv. Kerk. Gepleisterde, eenbeukige gotische kerk, 14e-15e eeuw, met driezijdige koorsluiting en rechthoekige kapel aan de zuidzijde. Westp..

Huis "Groenhoven"

Dorpsstraat 6
Bruchem (Gemeente Zaltbommel)
HUIS "Groenhoven". Landhuis uit het tweede kwart der 19e eeuw in late Empirevormen, gelegen in een houtrijke tuin. Voorgevel met bakstenen p..

Boerderij. Het woongedeelte heeft een met riet gedekt wolfdak. Vensters met luiken en 25-, 15- en 12 ruitsramen

Peperstraat 27
Bruchem (Gemeente Zaltbommel)
Boerderij, blijkens jaartalsteen uit 1839. Het woongedeelte heeft een met riet gedekt wolfdak. Vensters met luiken en 25-, 15- en 12 ruitsra..

Boerderij met links onderkelderd woongedeelte onder met riet gedekt wolfdak. Vensters met zesruitsramen. Bovenvensters met middenstijlen

Peperstraat 8
Bruchem (Gemeente Zaltbommel)
Boerderij met links onderkelderd woongedeelte onder met riet gedekt wolfdak. Ankers: A.V.G.B. 1791. Vensters met zesruitsramen. Bovenvenster..

Laatromaanse bakstenen kerktoren

Aalderwijksestraat 16
Kerkwijk (Gemeente Zaltbommel)
Laatromaanse, bakstenen TOREN met een versiering van lisenen en boogfriezen, bekroond door een ingesnoerde naaldspits. Traptoren tegen de no..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hoeve onder schilddak met riet gedekt. Voorgevel van gele steen met rode vensterstrekken. Vensters met luiken en zesruitsramen. Het onderkelderde huis heeft zoldervensters met middenstijlen, geflankee .. in Bruchem

Foto's (3)