Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij waarvan het woongedeelte een afgeknotte gepleisterde puntgevel bezit en rechts onderkelderd is in Kerkwijk

Boerderij

Aalderwijksestraat 18
5315AE Kerkwijk (gemeente Zaltbommel)
Gelderland

Bouwjaar: Vermoedelijk omstreeks 1800


Beschrijving van Boerderij waarvan het woongedeelte een afgeknotte gepleisterde puntgevel bezit en rechts onderkelderd is

BOERDERIJ, ca 1800 (?), waarvan het woongedeelte een afgeknotte gepleisterde puntgevel bezit en rechts onderkelderd is. Rieten wolfdak. Vensters met luiken en zesruitschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23609
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij waarvan het woongedeelte een afgeknotte gepleisterde puntgevel bezit en rechts onderkelderd is in Kerkwijk

Laatromaanse bakstenen kerktoren

Aalderwijksestraat 16
Kerkwijk (Gemeente Zaltbommel)
Laatromaanse, bakstenen TOREN met een versiering van lisenen en boogfriezen, bekroond door een ingesnoerde naaldspits. Traptoren tegen de no..

Hervormde Kerk

Aalderwijksestraat 16
Kerkwijk (Gemeente Zaltbommel)
HERV.KERK. De gerestaureerde dorpskerk bestaat uit een romaans, tufstenen schip, waarvan de vensters gevat zijn binnen rondboognissen en ee..

Boerderij

Torenstraat 3
Kerkwijk (Gemeente Zaltbommel)
BOERDERIJ, eerste helft 19e eeuw, waarvan woonhuis en stal een T-vormige plattegrond beslaan. Het rechts onderkelderde woongedeelte heeft ee..

Boerderij met links een opkamer

Aalderwijksestraat 4
Kerkwijk (Gemeente Zaltbommel)
BOERDERIJ, blijkens jaartalankers uit 1773, met links een opkamer. Half zadeldak, rechts omlopend. Vensters met luiken en schuiframen met ze..

Huis Hemelrijk

Molenstraat 43
Kerkwijk (Gemeente Zaltbommel)
HUIS "Hemelrijk". Op een hoogte gelegen huis, met verdieping en twee, evenwijdig lopende schilddaken. Voorgevel met kroonlijst en gesneden d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij waarvan het woongedeelte een afgeknotte gepleisterde puntgevel bezit en rechts onderkelderd is in Kerkwijk