Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen onder met pannen gedekt schilddak in Kerkrade

Woonhuis

Merelstraat 2
6469XH Kerkrade
Limburg

Bouwjaar: 1907-1909
Architect: A. Reichpietsch


Beschrijving van Blok van twee woningen onder met pannen gedekt schilddak

Rechthoekig, aan de voorzijde in het midden iets inspringend blok van twee woningen onder met pannen gedekt schilddak met op de nokeinden een decoratie - kegel met bollen en ringen - in tichelwerk; aan de voorzijde aan weerszijden van het inspringend middendeel een insteekkap (zadeldak) tegen puntgevel, waarvan het bovenste deel bekleed is met hout; aan de achterzijde een lage insteekkap (zadeldak) in het midden; ook de insteekkappen zijn gedekt met pannen. In voor-, zij- en achtergevel(s) getoogde T-vensters, ten dele met 4-ruits bovenlicht. Deuren met venster en getoogd bovenlicht. De in baksteen opgetrokken woningen zijn witgeverfd met zwarte plint. De woningen met afzonderlijke (vrijwel) rechthoekige, door afscheiding omgrensde erven dateren uit de jaren 1907-1909 zijn ontworpen door A.Recihpietsch en vormen een deel van de mijnwerkerskolonie "Hopel", welke in opdracht van de mijn Laura & Vereeniging werd gebouwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23569
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen onder met pannen gedekt schilddak in Kerkrade

Blok van twee woningen met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak

Merelstraat 6
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden aan de voorzijde inspringend blok van twee WONINGEN met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak, da..

Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak

Merelstraat 1
Kerkrade
Blok van vier WONINGEN zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak; de eindwoningen springen aan de voorzijde geheel en aan de ach..

Blok van twee woningen met een halve verdieping

Merelstraat 10
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden voor inspringend en achter rechthoekig uitspringend blok van twee WONINGEN met een halve verdieping; het midde..

Rechthoekig blok van vier woningen zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen

Kanariestraat 57
Kerkrade
Rechthoekig blok van vier woningen zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen; de eindwoningen hebben aan de voorzijde en de middenw..

Blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak

Meesstraat 21
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden inspringend blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak met op de nokeinden..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blok van twee woningen onder met pannen gedekt schilddak in Kerkrade