Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak in Kerkrade

Woonhuis

Meesstraat 21
6469XJ Kerkrade
Limburg

Bouwjaar: 1907-1909
Architect: A. Reichpietsch


Beschrijving van Blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak

Rechthoekig, aan de uiteinden inspringend blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak met op de nokeinden een decoratie - kegel met bollen en ringen - in tichelwerk. Aan de straatzijde per twee woningen een insteekkap met puntgevel; in de geveltop een sieranker. In de voorgevel op verdiepingshoogte een brede band van verdiepte veldjes waartussen onder de verdiepingsvensters een smalle band van siermetselwerk. Op de beganegrond rechtgesloten T-vensters met 4-ruits bovenlicht en deuren met 6-ruits venster en bovenlicht, op de verdieping getoogde T-vensters met 4-ruits bovenlicht. De in baksteen opgetrokken woningen zijn wit geverfd met zwarte plint. Achter de woningen drie blokjes van twee schuurtjes onder met pannen gedekt lessenaardak. De woningen met afzonderlijke, rechthoekige, door afscheiding omgrensde erven dateren uit de jaren 1907-1909, zijn ontworpen door A.Reichpietsch en vormen een deel van de mijnwerkerskolonie "Hopel", welke in opdracht van de mijn Laura & Vereeniging werd gebouwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23567
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak in Kerkrade

Woning zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen

Meesstraat 19
Kerkrade
Woning zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen; tegen de rechter zijgevel een lagere aanbouw onder met pannen gedekt zadeldak. Aa..

Blok van twee woningen met een halve verdieping

Merelstraat 10
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden voor inspringend en achter rechthoekig uitspringend blok van twee WONINGEN met een halve verdieping; het midde..

Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak

Merelstraat 1
Kerkrade
Blok van vier WONINGEN zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak; de eindwoningen springen aan de voorzijde geheel en aan de ach..

Woning zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen

Meesstraat 17
Kerkrade
WONING zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen; tegen de linker zijgevel een lagere aanbouw onder met pannen gedekt zadeldak. Aan..

Blok van twee woningen met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak

Merelstraat 6
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden aan de voorzijde inspringend blok van twee WONINGEN met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak, da..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak in Kerkrade