Woning zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen in Kerkrade

Meesstraat 19
6469XJ Kerkrade

Architect: A. Reichpietsch

Beschrijving van Woning zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen

Woning zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen; tegen de rechter zijgevel een lagere aanbouw onder met pannen gedekt zadeldak. Aan de voorzijde een iets uitspringende inpandige veranda met houten hekwerk. In de voor- en zijgevel(s) getoogde T-vensters met 4-ruits bovenlicht; in de zijgevel van de aanbouw twee kleine, getoogde schuifvensters. De geveltoppen van de zijgevels hebben door uitspringende baksteenbanden een vakwerkachtig aanzien, terwijl de bovenste punten van de geveltoppen van de woning bovendien bekleed zijn met hout. De in baksteen opgetrokken en met cement bestreken woning is wit geverfd met zwarte plint. De woning met rechthoekige, door afscheiding omgrensd erf dateert uit de jaren 1907-1909, is ontworpen door A.Reichpietsch en vormt een deel van de mijnwerkerskolonie "Hopel", welke in opdracht van de mijn Laura & Vereeniging werd gebouwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)