Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak in Kerkrade

Woonhuis

Meesstraat 1
6469XJ Kerkrade
Limburg

Bouwjaar: 1907-1909
Architect: A. Reichpietsch


Beschrijving van Blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak

Rechthoekig, aan de uiteinden inspringend blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak met op de nokeinden een decoratie - kegel met bol - in tichelwerk. Aan de straatzijde per twee woningen een insteekkap met ingezwenkte geveltop bekroond door halfrond, gemetseld fronton afgedekt met natuurstenen lijst met voluutkrullen; in de geveltop een sieranker. In de voorgevel op verdiepingshoogte een brede band van verdiepte veldjes waartussen onder de verdiepingsvensters een smalle band van siermetselwerk. Op de begane grond rechtgesloten T-vensters en 4-ruits bovenlicht en deuren met 6-ruits venster en bovenlicht; op de verdieping getoogde T-vensters met 4-ruits bovenlicht. De in baksteen opgetrokken woningen zijn wit geverfd met zwarte plint. Achter de woningen drie blokjes twee schuurtjes onder lessenaarsdak gedekt met pannen. De woningen met afzonderlijke, rechthoekige, door afscheiding omgrensde erven dateren uit de jaren 1907-1909, zijn ontworpen door A.Reichpietsch en vormen een deel van de mijnwerkerskolonie "Hopel", welke in opdracht van de mijn Laura & Vereeniging werd gebouwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23563
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak in Kerkrade

Blok van twee woningen met een halve verdieping

Lijsterstraat 9
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden voor inspringend en achter rechthoekig uitspringend blok van twee WONINGEN met een halve verdieping; het midde..

Blok van twee woningen met een halve verdieping

Meesstraat 13
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden voor inspringend en achter rechthoekig uitspringend blok van twee WONINGEN met een halve verdieping; het midde..

Blok van twee woningen met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak

Lijsterstraat 5
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden aan de voorzijde inspringend blok van twee WONINGEN met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak, da..

Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak

Lijsterstraat 2
Kerkrade
Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak; de eindwoningen springen aan de voorzijde geheel en aan de ach..

Woning zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen

Meesstraat 17
Kerkrade
WONING zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen; tegen de linker zijgevel een lagere aanbouw onder met pannen gedekt zadeldak. Aan..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blok van zes woningen met een halve verdieping onder met pannen gedekt wolfdak in Kerkrade