Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak in Kerkrade

Woonhuis

Lijsterstraat 2
6469XK Kerkrade
Limburg

Bouwjaar: ca. 1910
Architect: A. Reichpietsch


Beschrijving van Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak

Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak; de eindwoningen springen aan de voorzijde geheel en aan de achterzijde gedeeltelijk iets uit en hebben aan de voor- en achterzijde over de gehele breedte een insteekkap (mansardekap) tegen puntgevels; de middenwoningen hebben tesamen een brede dakkapel met twee grote vensters aan de voorzijde en aan de achterzijde een gedeeltelijk hoger opgetrokken achtergevel met voor elk der woningen een rechtgesloten T-venster. De woningen hebben aan de voorzijde op de begane grond schuifvensters met 4-ruits bovenlicht en voor het overige rechtgesloten T-vensters. Zij hebben deuren met een gedeeld venster. De eindwoningen hebben een aan de voor- en zijkant open, inpandig portiek. De in baksteen opgetrokken woningen zijn wit geverfd met zwarte plint. De woningen met afzonderlijke (vrijwel) rechthoekige, door afscheiding omgrensde erven dateren uit ca.1910 en vormen een deel van de mijnwerkerskolonie "Hopel", welk in opdracht van mijn Laura & Vereeniging werd gebouwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23562
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak in Kerkrade

Blok van twee woningen met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak

Lijsterstraat 5
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden aan de voorzijde inspringend blok van twee WONINGEN met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak, da..

Blok van twee woningen met een halve verdieping

Lijsterstraat 9
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden voor inspringend en achter rechthoekig uitspringend blok van twee WONINGEN met een halve verdieping; het midde..

Blok van twee woningen onder met pannen gedekt schilddak

Lijsterstraat 1
Kerkrade
Rechthoekig, aan de voorzijde in het midden iets inspringend blok van twee woningen onder met pannen gedekt schilddak met op de nokeinden ee..

Rechthoekig blok van vier woningen zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen

Kanariestraat 49
Kerkrade
Rechthoekig blok van vier woningen zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen; de eindwoningen hebben aan de voorzijde en de middenw..

Blok van twee woningen met een halve verdieping

Meesstraat 13
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden voor inspringend en achter rechthoekig uitspringend blok van twee WONINGEN met een halve verdieping; het midde..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak in Kerkrade