Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blok van twee woningen met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak in Kerkrade

Woonhuis

Lijsterstraat 5
6469XK Kerkrade
Limburg

Bouwjaar: 1907-1909
Architect: A. Reichpietsch


Beschrijving van Blok van twee woningen met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak

Rechthoekig, aan de uiteinden aan de voorzijde inspringend blok van twee WONINGEN met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak, dat in het midden aan de voor- en achterzijde wat verder doorloopt, en met een decoratie - kegel met bollen en ringen - in tichelwerk op de nokeinden; aan de voorzijde in insteekkap (mansardekap) tegen puntgevel; aan de achterzijde insteekkap (zadeldak) tegen puntgevel. In voor- en zijgevel(s) op verdiepingshoogte decoratie met verdiepte velden en veldjes, waaronder in de zijgevels en het middengedeelte van de voorgevel een dubbele rij muizetanden. In voor-, zij- en achtergevel(s) getoogde T-vensters, ten dele met 4-ruits bovenlicht. Deuren met vensters getoogde bovenlicht. De in baksteen opgetrokken woningen zijn witgeverfd met zwarte plint. De woningen met afzonderlijke (vrijwel) rechthoekige, door afscheiding omgrensde erven dateren uit de jaren 1907-1909. zijn ontworpen door A.Reichpietsch en vormen een deel van de mijnwerkerskolonie "Hopel", welke in opdracht van de mijn Laura & Vereeniging werd gebouwd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23560
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blok van twee woningen met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak in Kerkrade

Blok van twee woningen onder met pannen gedekt schilddak

Lijsterstraat 1
Kerkrade
Rechthoekig, aan de voorzijde in het midden iets inspringend blok van twee woningen onder met pannen gedekt schilddak met op de nokeinden ee..

Blok van twee woningen met een halve verdieping

Lijsterstraat 9
Kerkrade
Rechthoekig, aan de uiteinden voor inspringend en achter rechthoekig uitspringend blok van twee WONINGEN met een halve verdieping; het midde..

Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak

Lijsterstraat 2
Kerkrade
Blok van vier woningen zonder verdieping onder met pannen gedekt mansardedak; de eindwoningen springen aan de voorzijde geheel en aan de ach..

Rechthoekig blok van vier woningen zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen

Kanariestraat 49
Kerkrade
Rechthoekig blok van vier woningen zonder verdieping onder zadeldak gedekt met pannen; de eindwoningen hebben aan de voorzijde en de middenw..

Twee woningen onder met pannen gedekt schilddak met op de nokeinden een decoratie - kegel met bollen en ringen - in tichelwerk

Kanariestraat 45
Kerkrade
Rechthoekig, aan de voorzijde in het midden iets inspringend blok van twee WONINGEN onder met pannen gedekt schilddak met op de nokeinden ee..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blok van twee woningen met halve verdieping onder met pannen gedekt schilddak in Kerkrade