Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Op terp gelegen boerderij van het Kamper type met rieten zadeldak met wolfschilden, stal onder afgewolfd rieten zadeldak, veelhoekige rieten schuur en hooiberg met rieten kap in Kampen

Boerderij

Schansdijk 1
8263AZ Kampen
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1900 19e eeuw


Beschrijving van Op terp gelegen boerderij van het Kamper type met rieten zadeldak met wolfschilden, stal onder afgewolfd rieten zadeldak, veelhoekige rieten schuur en hooiberg met rieten kap

Op terp gelegen boerderij van het Kamper type. Rieten zadeldak met wolfschilden. Op het erf een stal onder afgewolfd rieten zadeldak en een hooiberg met rieten kap. XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23263
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Op terp gelegen boerderij van het Kamper type met rieten zadeldak met wolfschilden, stal onder afgewolfd rieten zadeldak, veelhoekige rieten schuur en hooiberg met rieten kap in Kampen

Boerderij van het Kamper type gedekt door rieten wolfdak en met middenlangsdeel

Kardoezenweg 2
Kampen
Boerderij van het Kamper type, gedekt door rieten wolfdak en met middenlangsdeel. Voorgevel met strekken en vlechtingen en vensters met roed..

Broeken Gemaal "Broeken en Maten"

Flevoweg 74
Kampen
Gemaal met dubbel scheprad, opgericht in 1856 ter bemaling van de polder Broeken en Maten; oorspronkelijk aangedreven door stoom doch in 192..

Bouwblok met vier woningen in Amsterdamse School-stijl

Mauritsstraat 1
Kampen
Inleiding Bouwblok uit 1927-1928, ontworpen door J.M. Mante, en deel uitmakend van een stadsuitbreidingsgebied ten noorden van de binnensta..

St. Nicolaastorentje

3e Ebbingestraat 49
Kampen
St.Nicolaastorentje; is afkomstig van de vroegere muur aan de IJssel; bekroning in de vorm van een leeuw met het gemeentewapen en versiering..

Stadspark (Kamper plantsoen)

achter 2e en 3e Ebbingestr. Ebbingestraat 2 achter 2e en 3e Ebbingestr.
Kampen
Op de plaats van de voormalige vestingwerken, waarvan de afbraak in 1813 werd begonnen, bevinden zich aantrekkelijke plantsoenen, aangelegd ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Op terp gelegen boerderij van het Kamper type met rieten zadeldak met wolfschilden, stal onder afgewolfd rieten zadeldak, veelhoekige rieten schuur en hooiberg met rieten kap in Kampen

Foto's (1)