Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Pand met jongere gevelversieringen, met zware kroonlijst en met een lijst boogvormig bekroonde dakkapel in Kampen

Oudestraat 168
8261CZ Kampen
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw midden 18e eeuw (gevel) 19e eeuw (versieringen in gevel) 1800 18e eeuw midden 18e eeuw (gevel) 19e eeuw (versieringen in gevel)

Beschrijving van Pand met jongere gevelversieringen, met zware kroonlijst en met een lijst boogvormig bekroonde dakkapel

Pand met een gevel, die zijn sierlijke XVIII karakter voor een groot deel heeft verloren door XIX versieringen als balkon, winkelpui en spiegelvensters. Typerend voor de bouwtijd van de midden XVIII fa├žade de houten siervulling in de dubbelgebogen verdiepte velden boven de vensters en de op de gevel gelegde houten lambrequins afhangend van de geprofileerde natuurstenen onderdorpels. Boven de zware, van gesneden consoles voorziene kroonlijst een dakkapel, die boogvormig bekroond wordt door lijstwerk met een volutenmotief. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)