Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met jongere gevelversieringen, met zware kroonlijst en met een lijst boogvormig bekroonde dakkapel in Kampen

Woonhuis

Oudestraat 168
8261CZ Kampen
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw midden 18e eeuw (gevel) 19e eeuw (versieringen in gevel) 1800 18e eeuw midden 18e eeuw (gevel) 19e eeuw (versieringen in gevel)


Beschrijving van Pand met jongere gevelversieringen, met zware kroonlijst en met een lijst boogvormig bekroonde dakkapel

Pand met een gevel, die zijn sierlijke XVIII karakter voor een groot deel heeft verloren door XIX versieringen als balkon, winkelpui en spiegelvensters. Typerend voor de bouwtijd van de midden XVIII fa├žade de houten siervulling in de dubbelgebogen verdiepte velden boven de vensters en de op de gevel gelegde houten lambrequins afhangend van de geprofileerde natuurstenen onderdorpels. Boven de zware, van gesneden consoles voorziene kroonlijst een dakkapel, die boogvormig bekroond wordt door lijstwerk met een volutenmotief. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 23193
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met jongere gevelversieringen, met zware kroonlijst en met een lijst boogvormig bekroonde dakkapel in Kampen

Huis met geverfde lijstgevel met lijst met tandlijst en met jongere winkelpui

Oudestraat 166
Kampen
Huis met geverfde lijstgevel; de lijst is voorzien van tandlijst en eenvoudige compartimenten. Moderne winkelpui. XVIIId-XIX.

Huis met witgeverfde lijstgevel en jongere winkelpui

Oudestraat 170
Kampen
Huis met witgeverfde lijstgevel. Moderne winkelpui. XIX.

Pand met jongere winkelpui in versierde gevel en met gemetselde schoren die de Houtzagersteeg tussen de nrs. 162 en 164 overspannen

Oudestraat 164
Kampen
Pand, dat boven een latere winkelpui (XIXd-XXa) een gevel heeft, waarvan het karakter bepaald wordt door sierelementen in een midden-XVIII v..

Huis met in blokken gepleisterde lijstgevel met consoles en met jongere winkelpui

Oudestraat 172
Kampen
Huis met in blokken gepleisterde lijstgevel. De lijst voorzien van consoles en snijwerk in bastaard empire-vormen. XIX B winkelpui. XIX A.

Pand met eenvoudige lijstgevel en winkelpui

Oudestraat 174
Kampen
Pand met eenvoudige 19e eeuwse lijstgevel; gave winkelpui.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)