Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Heerenhuis, polderhuis van de Starnmeer en Kamerhop. Tegen de dijk gebouwd rechthoekig huis met schilddak, tevens uitspanning in Spijkerboor

Woonhuis

Starnmeerdijk 21
1458PM Spijkerboor (gemeente Wormerland)
Noord Holland

Bouwjaar: 1787 (gevelsteen)


Beschrijving van Het Heerenhuis, polderhuis van de Starnmeer en Kamerhop. Tegen de dijk gebouwd rechthoekig huis met schilddak, tevens uitspanning

Polderhuis van de Starnmeer en Kamerhop. Tegen de dijk gebouwd rechthoekig huis met schilddak, tevens uitspanning. Gevelsteen met opschrift 1787. Houten aanbouw met dakbalustrade. Betimmering en tegelschouw, XVIII; in de vergaderzaal een Lodewijk XVI schoorsteenmantel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22944
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Heerenhuis, polderhuis van de Starnmeer en Kamerhop. Tegen de dijk gebouwd rechthoekig huis met schilddak, tevens uitspanning in Spijkerboor

Hervormde kerk

Oostgraftdijk 45
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Herv.KERK. Rechthoekige zaalkerk uit 1840 met steunberen en spitsboogvensters en boven de fa├žade een houten torentje; op de achtergevel een..

Hooihuis

Oostgraftdijk 44
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving Het HOOIHUIS is gebouwd op vierkante plattegrond, opgetrokken uit houten, zwart geteerde delen (rabat) op bakstenen plint en w..

Woonhuis behorend tot het hooihuisboerderij-complex

Oostgraftdijk 44
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving Het WOONHUIS behorend tot het hooihuisboerderij-complex en gebouwd op rechthoekige plattegrond, is opgetrokken uit baksteen en..

Schuur

Oostgraftdijk 44
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving De SCHUUR bevindt zich aan de noordwest zijde van het hooihuis en is gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit hout..

Grotendeels houten stelphoeve

Volgerweg 1
Westbeemster (Gemeente Beemster)
Grotendeels houten stelphoeve, XVII of XVIII, met rieten dak. Midden boven de voorgevel een houten topgevel met uitgeschulpte windvaan. Rech..

Kaart & Routeplanner

Route naar Het Heerenhuis, polderhuis van de Starnmeer en Kamerhop. Tegen de dijk gebouwd rechthoekig huis met schilddak, tevens uitspanning in Spijkerboor

Foto's (4)