Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Greidboerderij met voorhuis onder zadeldak met voorschild en aflegering over kelder, lang achterhuis onder zadeldak en vrijstaande hooiberg in Warten

Boerderij

Hellingpaed 9
9003LW Warten (gemeente Boarnsterhim)
Friesland


Beschrijving van Greidboerderij met voorhuis onder zadeldak met voorschild en aflegering over kelder, lang achterhuis onder zadeldak en vrijstaande hooiberg

Laatste in Friesland overgebleven greidboerderij. Voorhuis onder zadeldak met voorschild en aflegering over kelder. Lang achterhuis eveneens onder zadeldak. Vrijstaande hooiberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22935
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Greidboerderij met voorhuis onder zadeldak met voorschild en aflegering over kelder, lang achterhuis onder zadeldak en vrijstaande hooiberg in Warten

Hervormde kerk en toren

Hoofdstraat 24
Warten (Gemeente Boarnsterhim)
Herv. Kerk en Toren op omheind kerkhof. In 1780 herbouwde kerk met driezijdige koorsluiting; de muren van de kerk en toren zijn geleed met r..

Woning met vier- en vijf en zesruitsvensters en twee kleine lichtopeningen onder dwars zadeldak tussen topgevels

Aldhiem 2
Warten (Gemeente Boarnsterhim)
Woning onder dwars zadeldak tussen topgevels; vier- en vijf en zesruitsvensters en twee kleine lichtopeningen, jaartal 1700 in sierankers in..

Restant van de Saitermolen

aan de Langesloot bij de Saiterpetten
Warten (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding MOLENRESTANT. De vierkante spinnekop uit een onbekend bouwjaar was ingericht als poldermolen. De molen is een keer verhoogd, o..

Gerkema Zathe

Oeble-om-wei 3
Warstiens (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding De BOERDERIJ van het type Stelp, genaamd Gerkema zathe (ook wel: Gerkema-state), is gebouwd in 1899 onder Eclectische baksteenarc..

Jornahûs

Wartensterdyk 5
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Jornahus. Boerderij in 1914 herbouwd met gebruikmaking van 18e eeuwse topgevel met gebeeldhouwde lijsten en bekervorming.

Kaart & Routeplanner

Route naar Greidboerderij met voorhuis onder zadeldak met voorschild en aflegering over kelder, lang achterhuis onder zadeldak en vrijstaande hooiberg in Warten

Foto's (1)