Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landelijk huis met omlijste ingang en zesruitsvensters onder omgaand schilddak met versierde dakkapel en vier hoekschoorstenen met borden in Wergea

Woonhuis

Leeuwarderweg 61
9005ND Wergea (gemeente Boarnsterhim)
Friesland

Bouwjaar: ca. 1850 1850 ca. 1850


Beschrijving van Landelijk huis met omlijste ingang en zesruitsvensters onder omgaand schilddak met versierde dakkapel en vier hoekschoorstenen met borden

Midden 19e eeuws landelijk HUIS onder omgaand schilddak met vier hoekschoorstenen waarop borden. Omlijste ingang, zesruitsvensters, en boven de ingang sierlijke dakkapel met vier pilasters en gebogen fronton. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22932
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landelijk huis met omlijste ingang en zesruitsvensters onder omgaand schilddak met versierde dakkapel en vier hoekschoorstenen met borden in Wergea

Ondiep onderkelderd pand met puntvormig afgedekte Vlaamse top onder schilddak

Ald-Slotwei 1
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
18e eeuws ondiep, onderkelderd pand onder schilddak, waarvoor z.g. Vlaamse top, die blijkens de Voorl. Lijst in 1930 nog een halsgevel vormd..

Woonhuis in Eclectische stijl

Leeuwarderweg 4
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding Het WOONHUIS in Eclectische bouwtrant is omstreeks 1875 gebouwd, vermoedelijk naar ontwerp van de timmerman Klaas Keimpes Hoekst..

Timmerwerkplaats annex annex schaatsmakerij

Leeuwarderweg 4
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding De TIMMERWERKPLAATS annex schaatsmakerij onder traditioneel-ambachtelijke baksteenarchitectuur is omstreeks 1875 gebouwd, vrijwel..

Woonhuis in Eclectische stijl

Nieuwe Hoek 4
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding Het WOONHUIS in Eclectische stijl is gebouwd in 1888, vrijwel zeker naar ontwerp van A.K. Hoekstra, als bedrijfswoning van het ei..

Urinoir

Grote Buren 2
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding Het betonnen URINOIR staat tegenover de kerk aan de dorpskade en loost op de Wargaastervaart. De vormgeving van het urinoir is af..

Kaart & Routeplanner

Route naar Landelijk huis met omlijste ingang en zesruitsvensters onder omgaand schilddak met versierde dakkapel en vier hoekschoorstenen met borden in Wergea