Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Weduwenhofje van Vrouck van Popma in Wergea

Gebouw

Kleine Buren 19
9005NW Wergea (gemeente Boarnsterhim)
Friesland

Bouwjaar: 1664 (stichting) 1864 (herb.)


Beschrijving van Weduwenhofje van Vrouck van Popma

Weduwenhofje van Vrouck van Popma, 1664 gesticht, 1864 herbouwd. Typische staal van deftige bouwtrant uit die tijd met gepleisterde velden in pilasters, die de gevel in vier travee├źn delen, waarin telkens een groot zesruitsvenster. Verhoogde middenpartij waarin wapens Popma-Jaersma. Omgaand schilddak met hoekschoorstenen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22929
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Weduwenhofje van Vrouck van Popma in Wergea

Pand met onlijste ingang en gesneden consoles aan de kroonlijst onder hoog zadeldak met voorschild met versierde dakkapel en topschoorsteen

Grote Buren 30
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Midden 19e eeuws pand onder hoog zadeldak met voorschild, waarboven topschoorsteen. Omlijste ingang en twee van de drie vensters met zes rui..

Pand met hoog deel onder zadeldak tussen twee topgevels waarvan die aan de straat met waterlijsten, geblokte bogen boven de vensters van de verdieping ..

Gele Eker 2
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Mooi gelegen pand bestaande uit een hoog gedeelte onder zadeldak tussen twee topgevels, waarvan die aan de straat door drie waterlijsten doo..

Hervormde pastorie Voorm. hervormde pastorie en baarhuisje

Grote Buren 1
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding WOONHUIS (voormalige pastorie) met landschappelijk aangelegde TUIN, ijzeren HEKWERK en (voormalig) BAARHUISJE. Het geheel is mar..

Urinoir

Grote Buren 2
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding Het betonnen URINOIR staat tegenover de kerk aan de dorpskade en loost op de Wargaastervaart. De vormgeving van het urinoir is af..

Woonhuis in Eclectische stijl

Leeuwarderweg 4
Wergea (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding Het WOONHUIS in Eclectische bouwtrant is omstreeks 1875 gebouwd, vermoedelijk naar ontwerp van de timmerman Klaas Keimpes Hoekst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Weduwenhofje van Vrouck van Popma in Wergea