Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blokvormig pand met geblokte gootlijst onder omgaand zadeldak met dakkapel en twee forse hoekschoorstenen met borden in Grou

Woonhuis

Parkstraat 18
9001AT Grou (gemeente Boarnsterhim)
Friesland


Beschrijving van Blokvormig pand met geblokte gootlijst onder omgaand zadeldak met dakkapel en twee forse hoekschoorstenen met borden

Blokvormig pand onder omgaand zadeldak met twee forse hoekschoorstenen, waarop borden. Ingang met oorspronkelijke deuren, waarboven bescheiden bloklijst. Omgaande geblokte gootlijst. Boven de ingang goed gedetailleerde dakkapel. In de voorgevel zesruitsvensters. Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 13 van 25 oktober 1976 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst, waarin is bepaald dat uitsluitend het oude woonhuis met de aangebouwde wapenkamer op de lijst wordt geplaatst; derhalve met uitzondering van de moderne houten aanbouw achter het pand. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22895
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Blokvormig pand met geblokte gootlijst onder omgaand zadeldak met dakkapel en twee forse hoekschoorstenen met borden in Grou

Blier Herne

Parkstraat 11
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding Het statige WOONHUIS Blier Herne, thans woning met praktijkruimte, werd in 1913 onder Overgangsarchitectuur gebouwd in opdracht v..

Eenvoudig pand met stervormig bovenlicht boven de deur onder zadeldak tegen puntgevel met vlechtingen en daklijsten

Raadhuisstraat 11
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Eenvoudig pand onder zadeldak tegen puntgevel aan de straatzijde. De gevel heeft vlechtingen langs de zijden en daklijsten aanvangend op aan..

Vier woningen in Overgangsstijl

Paviljoenstraat 1
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding Het object bestaat uit een blokje van vier WONINGEN met erf en bleekjes (nu voortuinen) aan de zuidzijde, gebouwd in opdracht van..

Vier woningen in Overgangsstijl

1e Oosterveldstraat 2
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Inleiding Het object bestaat uit een blokje van vier WONINGEN met erf en bleekjes (nu voortuinen) aan de noordzijde, gebouwd in opdracht va..

Landelijk pand onder zadeldak tegen afgeknotte puntgevel met vlechtingen en kleine kroonlijst

Raadhuisstraat 8
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Landelijk pand onder zadeldak tegen puntgevel, die echter is afgeknot en door kleine kroonlijst afgesloten wordt. Langs de zijden vlechtinge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Blokvormig pand met geblokte gootlijst onder omgaand zadeldak met dakkapel en twee forse hoekschoorstenen met borden in Grou

Foto's (1)