Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en sierankers (vormt een geheel met Hôfsgrêft 2a en Huzebosk 2) in Grou

Woonhuis

Hoofdstraat 31
9001AP Grou (gemeente Boarnsterhim)
Friesland


Beschrijving van Pand onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en sierankers (vormt een geheel met Hôfsgrêft 2a en Huzebosk 2)

Pand onder zadeldak tussen puntgevels, met vlechtingen en sierankers. Vormt een geheel met het naastliggende poortgebouw en Halvertsma's Plein ongd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22888
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en sierankers (vormt een geheel met Hôfsgrêft 2a en Huzebosk 2) in Grou

Pand met poortgebouw met puntgevel onder zadeldak met poortdoorgang met natuurstenen blokken en pilasters (vormt een geheel met Huzebosk 2 en Hoofdstr ..

Hoofdstraat 31Ongd
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Gebouw waarvan de middenpartij boven een poortdoorgang tot boven de nokhoogte van het gebouw is opgetrokken en met een puntgevel beëindigd,..

Pand onder zadeldak tussen puntgevels (vormt een geheel met Hôfsgrêft 2a en Hoofdstraat 31)

Huzebosk 2
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Pand onder zadeldak tussen puntgevels. Vormt een geheel met het naastliggende poortgebouw en Hoofdstraat 31.

Poorthuis

Hoofdstraat 108
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Pand zonder verdieping onder dwars zadeldak tussen topgevels; aan de voorzijde echter uitbouw welks zadeldak gelijke nokhoogte heeft met die..

Breed dubbel pand met halsgevel met Vlaamse top onder omgaand zadeldak met dakkapel (vormt een geheel met nr. 12)

Halbertsma's Plein 13
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Breed dubbel pand onder omgaand zadeldak; Vlaamse top met halsgevel, gedateerd 1764 en blijkens initialen gebouwd voor uurwerkmaker Joh. And..

Breed dubbel pand met halsgevel met Vlaamse top onder omgaand zadeldak met dakkapel (vormt een geheel met nr. 13)

Halbertsma's Plein 12
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Breed dubbel pand onder omgaand zadeldak met dakkapel, waaraan houten druiplijst. Vormt een geheel met het buurnummer 13.

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en sierankers (vormt een geheel met Hôfsgrêft 2a en Huzebosk 2) in Grou

Foto's (1)