Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met poortgebouw met puntgevel onder zadeldak met poortdoorgang met natuurstenen blokken en pilasters (vormt een geheel met Huzebosk 2 en Hoofdstraat 31) in Grou

Kasteel Buitenplaats

Hoofdstraat 31 Ongd
9001AP Grou (gemeente Boarnsterhim)
Friesland

Bouwjaar: 1665


Beschrijving van Pand met poortgebouw met puntgevel onder zadeldak met poortdoorgang met natuurstenen blokken en pilasters (vormt een geheel met Huzebosk 2 en Hoofdstraat 31)

Gebouw waarvan de middenpartij boven een poortdoorgang tot boven de nokhoogte van het gebouw is opgetrokken en met een puntgevel beëindigd, waarin datumsteen 1665. De poortdoorgang en bogen boven de vensters der verdieping hiervan, zijn versierd met natuurstenen blokken; de poort ook geflankeerd door pilasters. Vormt een geheel met Hoofdstraat 31 en het naastliggende pand Halbertsma's Plein ongd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22885
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met poortgebouw met puntgevel onder zadeldak met poortdoorgang met natuurstenen blokken en pilasters (vormt een geheel met Huzebosk 2 en Hoofdstraat 31) in Grou

Pand onder zadeldak tussen puntgevels (vormt een geheel met Hôfsgrêft 2a en Hoofdstraat 31)

Huzebosk 2
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Pand onder zadeldak tussen puntgevels. Vormt een geheel met het naastliggende poortgebouw en Hoofdstraat 31.

Pand onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en sierankers (vormt een geheel met Hôfsgrêft 2a en Huzebosk 2)

Hoofdstraat 31
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Pand onder zadeldak tussen puntgevels, met vlechtingen en sierankers. Vormt een geheel met het naastliggende poortgebouw en Halvertsma's Pl..

Breed dubbel pand met halsgevel met Vlaamse top onder omgaand zadeldak met dakkapel (vormt een geheel met nr. 13)

Halbertsma's Plein 12
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Breed dubbel pand onder omgaand zadeldak met dakkapel, waaraan houten druiplijst. Vormt een geheel met het buurnummer 13.

Breed dubbel pand met halsgevel met Vlaamse top onder omgaand zadeldak met dakkapel (vormt een geheel met nr. 12)

Halbertsma's Plein 13
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Breed dubbel pand onder omgaand zadeldak; Vlaamse top met halsgevel, gedateerd 1764 en blijkens initialen gebouwd voor uurwerkmaker Joh. And..

Poorthuis

Hoofdstraat 108
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Pand zonder verdieping onder dwars zadeldak tussen topgevels; aan de voorzijde echter uitbouw welks zadeldak gelijke nokhoogte heeft met die..

Kaart & Routeplanner

Route naar Pand met poortgebouw met puntgevel onder zadeldak met poortdoorgang met natuurstenen blokken en pilasters (vormt een geheel met Huzebosk 2 en Hoofdstraat 31) in Grou

Foto's (1)