Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Breed dubbel pand met halsgevel met Vlaamse top onder omgaand zadeldak met dakkapel (vormt een geheel met nr. 12) in Grou

Woonhuis

Halbertsma's Plein 13
9001AH Grou (gemeente Boarnsterhim)
Friesland

Bouwjaar: 1764


Beschrijving van Breed dubbel pand met halsgevel met Vlaamse top onder omgaand zadeldak met dakkapel (vormt een geheel met nr. 12)

Breed dubbel pand onder omgaand zadeldak; Vlaamse top met halsgevel, gedateerd 1764 en blijkens initialen gebouwd voor uurwerkmaker Joh. Anders en vrouw Anderske Klases. Boven de zijgevel goede dakkapel. Vormt een geheel met het buurnummer 12. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 22884
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Breed dubbel pand met halsgevel met Vlaamse top onder omgaand zadeldak met dakkapel (vormt een geheel met nr. 12) in Grou

Breed dubbel pand met halsgevel met Vlaamse top onder omgaand zadeldak met dakkapel (vormt een geheel met nr. 13)

Halbertsma's Plein 12
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Breed dubbel pand onder omgaand zadeldak met dakkapel, waaraan houten druiplijst. Vormt een geheel met het buurnummer 13.

Pand onder zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen en sierankers (vormt een geheel met Hôfsgrêft 2a en Huzebosk 2)

Hoofdstraat 31
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Pand onder zadeldak tussen puntgevels, met vlechtingen en sierankers. Vormt een geheel met het naastliggende poortgebouw en Halvertsma's Pl..

Pand met poortgebouw met puntgevel onder zadeldak met poortdoorgang met natuurstenen blokken en pilasters (vormt een geheel met Huzebosk 2 en Hoofdstr ..

Hoofdstraat 31Ongd
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Gebouw waarvan de middenpartij boven een poortdoorgang tot boven de nokhoogte van het gebouw is opgetrokken en met een puntgevel beëindigd,..

Pand onder zadeldak tussen puntgevels (vormt een geheel met Hôfsgrêft 2a en Hoofdstraat 31)

Huzebosk 2
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Pand onder zadeldak tussen puntgevels. Vormt een geheel met het naastliggende poortgebouw en Hoofdstraat 31.

Poorthuis

Hoofdstraat 108
Grou (Gemeente Boarnsterhim)
Pand zonder verdieping onder dwars zadeldak tussen topgevels; aan de voorzijde echter uitbouw welks zadeldak gelijke nokhoogte heeft met die..

Kaart & Routeplanner

Route naar Breed dubbel pand met halsgevel met Vlaamse top onder omgaand zadeldak met dakkapel (vormt een geheel met nr. 12) in Grou